Met de klas naar het vaccinatiecentrum: stad organiseert ‘prikdag’ voor Gentse tieners

De stad wil dat ook alle 12- tot 17-jarigen zich laten vaccineren. 

De stad wil dat ook alle 12- tot 17-jarigen zich laten vaccineren. ©  BELGA

Gent -

Woensdag organiseert de stad een ‘prikdag’ voor Gentse tieners. Secundaire scholen, internaten en jeugdverenigingen kunnen dan in groep naar Flanders Expo komen voor een eerste prik. Doel is om de vaccinatiegraad bij 12- tot 17-jarigen te verhogen.

Max Dedulle

Meer dan drie Gentenaars op vier hebben intussen minstens één vaccin gehad. We zitten aan de laatste loodjes voordat het centrum in Flanders Expo eind deze maand de deuren sluit. Voordat het zover is, wil de stad zo veel mogelijk drempels wegnemen om de cijfers nog wat meer op te krikken. Dat gebeurt onder meer met de vaccinatiebus, maar ook met een aanbod voor scholen en jeugdverenigingen.

Gentse secundaire scholen, internaten en jeugdverenigingen kunnen zich nu inschrijven om op woensdag 15 september in groep naar het vaccinatiecentrum te komen. “Vaccineren is belangrijk om schoolonderbreking en -achterstand tegen te gaan”, zegt onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen). “Gevaccineerde jongeren moeten in sommige gevallen bijvoorbeeld minder lang in quarantaine.”

Meer info vind je op deze website.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio