Jonge onderneemster bundelt boetiek en eigen kledingcollectie in Maxlabel

Maxine in haar boetiek Maxlabel met een eigen ontwerp. 

Maxine in haar boetiek Maxlabel met een eigen ontwerp. © Filip Spoelders

Mortsel -

De Pieter Reypenslei in Mortsel telt met damesboetiek Maxlabel een nieuwe verfijnde zaak. Onder deze naam brengt de jonge onderneemster Maxine Janssen uit Edegem ook eigen ontwerpen uit.

Filip Spoelders

Na een pop-upwinkel te hebben geopend in gaanderij Ter Linde zette Maxine de stap naar een eigen winkelpand. “Nadat ik mijn opleiding interieurvormgeving voltooide, begon ik in oktober met een webshop voor dameskleding. Deze draaide heel goed waardoor ik met de pop-up begon. Ondanks dat gaanderij Ter Linde niet de ideale locatie is, kreeg ik toch wat volk over de vloer. Het was het sein om in de Pieter Reypenslei naar dit pand te trekken”, doet Maxine haar verhaal.

Dat ze in de modewereld belandt, is geen toeval. “Mijn mama, Annick Moerenhout, zit al jaren in de sector. Ze heeft lang een boetiek in Mortsel gehad en is nu zaakvoerster van Fashion Proof Agency. Ze voorziet boetieks van bepaalde merkkledij. Sinds mijn veertiende help ik haar en ga ik mee naar modebeurzen.”

Eigen collectie

Naast de modezaak staat Maxlabel voor de kledinglijn die Maxine ontwerpt. “Ik ben graag ondernemend en ontwerp een eigen collectie. Voor ik met deze winkel begon, had ik zestien verkooppunten. Door de verbouwingen aan het pand heb ik even minder kunnen ontwerpen, maar ik doe zeker verder. Samen met de andere merken die ik aanbied, staat Maxlabel voor kleurrijke mode waar vrouwen zich goed in voelen. Ik krijg jonge meisjes, mama’s tot klanten van 87 jaar over de vloer. Ze kunnen een volledige outfit samenstellen met ook juwelen en handtassen. Iedere week zorg ik voor nieuwe kleding. Omdat mooie interieurs een passie van me blijft, verkoop ik verder nog enkele decoratiestukken.”

De collectie van Maxlabel is onder andere te ontdekken op Instagram.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio