Zebra’s wijzen kinderen en ouders op verkeersveiligheid aan scholen

De zebra’s aan Gibo Mariaburg. 

De zebra’s aan Gibo Mariaburg. © RR

Brasschaat -

De lagere scholen in Brasschaat krijgen deze week het bezoek van vier zebra’s die ouders en kinderen willen sensibiliseren op verkeersveilig gedrag aan de schoolomgevingen.

Vier vrijwilligers kruipen in een zebrapad en delen fluo-sleutelhangers uit aan de kinderen. Ouders die zich netjes aan de regels houden bij het afzetten de kinderen krijgen een dikke duim.

“Het is dus niet de bedoeling dat we met het vingertje gaan wijzen, maar we willen wel op een ludieke manier ouders en kinderen op de regels wijzen. Het zebraproject is afkomstig uit Tarija, onze Stedenbandgemeente uit Bolivia”, legt schepen voor mobiliteit Goele Fonteyn (N-VA) uit.

Maandagochtend kreeg Gibo Mariaburg de zebra’s op bezoek. Dinsdag is het de beurt aan Mater Dei Centrum aan de Bredabaan, woensdag trekken de zebra’s naar het Sint-Michielscollege, donderdag naar Gibo Heide en vrijdag naar Gibo Driehoek. De overige lagere scholen komen op andere momenten aan de beurt.

“Deze actie kadert in de Week van de Mobiliteit die eindigt op woensdag 22 september. Die ochtend staan we op de Bredabaan in het centrum van de gemeente om onder de fietsers een lokaal, duurzaam en lekker ontbijtje uit te delen”, voegt de schepen er nog aan toe. (jbr)

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio