Gents traject voor student-ondernemers valt internationaal in de prijzen

Gents student-ondernemer van het jaar Sim Vanlangenhove is dokter in spe, maar verkoopt ook bouwpakketten om zelf een zwembad in uw tuin te zetten

Gents student-ondernemer van het jaar Sim Vanlangenhove is dokter in spe, maar verkoopt ook bouwpakketten om zelf een zwembad in uw tuin te zetten ©  David Van Hecke

Gent -

Het Gentse traject voor student-ondernemers is internationaal bekroond. ‘The Company by Gentrepreneur’ kreeg een Europese prijs voor hun vooruitstrevende manier waarop het ondernemingszin bevorderen bij jongeren.

Simon Dekaezemaker

Het traject helpt Gentse studenten een eigen zaak op starten. Je kan een ondernemingsnummer gebruiken, waardoor je zelf administratief niets moet regelen. Daarnaast krijg je coaching en fiscale en financiële voordelen. Zo wil het traject mogelijke drempels voor jonge ondernemers wegnemen.

Met deze vooruitstrevende manier van werken werd The Company by Gentrepreneur de nationale winnaar van de Europese ondernemerschapsprijzen. Het traject is een initiatief van de Stad Gent, Arteveldehogeschool, HOGENT en de Universiteit Gent om jonge ondernemers te steunen.

LEES OOK: Geneeskundestudent Sim vindt gat in de zwembadmarkt: een bouwpakket van 6.999 euro

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio