Honderden kinderen van sociale woningen genieten van knotsgek theater

Compagnie Folletta bezorgt de kinderen van huurders van sociale woningen van woonmaatschappij Helpt Elkander een leuke tijd. 

Compagnie Folletta bezorgt de kinderen van huurders van sociale woningen van woonmaatschappij Helpt Elkander een leuke tijd. © RR

Brasschaat, Brecht, Wuustwezel -

Sociale woningmaatschappij De Voorkempen-Helpt Elkander uit Sint-Job stuurde theatergroep Compagnie Folletta op pad langs woonprojecten in Brasschaat, Brecht en Wuustwezel. Die verwende de kinderen van de huurders met knotsgekke animatie.

De kinderen van de bewoners in Het Bunder en het Bosaardplein in Brasschaat, in Kapelakker in Sint-Lenaarts en De Vennekes in Wuustwezel konden zich zo enkele uurtjes ontspannen. Opgekleed als de personages Romie en Suzie met hun knotsgekke kapsels nam Compagnie Folletta het haar van de kinderen op een vrolijke manier onder handen.

“De kinderen leven vaak in niet al te gemakkelijke situaties en de coronaregels maakten het er niet bepaald eenvoudiger op. Dankzij het initiatief leerden de kinderen en hun ouders elkaar beter kennen”, klinkt het.

Romie en Suzie van Compagnie Folletta bezorgden honderden kinderen een knotsgekke tijd.

Romie en Suzie van Compagnie Folletta bezorgden honderden kinderen een knotsgekke tijd. © RR

“We planden deze kinderanimatie een jaar geleden al, maar corona stak er toen een stokje voor. Bij de start van het nieuwe schooljaar en met de versoepeling van de coronabeperkingen was de tijd nu wel rijp.”

De Voorkempen-Helpt Elkander telt zo’n 1.400 huurders van een sociale woning: 442 in Wuustwezel, 373 in Brecht, 462 in Brasschaat, 112 in Zoersel en 29 in Schilde. Hiervan zijn er 562 personen jonger dan zestien jaar en 362 jonger dan twaalf jaar.

  (ella)

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio