Overleden kraker is 42-jarige man uit Gent: verdachte (35) aangehouden

Overleden kraker is 42-jarige man uit Gent: verdachte (35) aangehouden

Foto: DVH

Gent -

De kraker die zaterdag overleed in een kraakpand in Mariakerke is een 42-jarige Gentenaar. Volgens het parket zou de man gestorven zijn aan een overdosis drugs. Een 35-jarige Gentenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van de verkoop van drugs aan het slachtoffer.

In een gekraakt pand in de Maeswal in Mariakerke, naast de Bourgoyen, werd zaterdagavond het levenloze lichaam van een 42-jarige man uit Gent aangetroffen. Politie en parket kwamen ter plaatse, net zoals een wetsgeneesheer. Er werd ook een toxicologisch onderzoek uitgevoerd.

“Het slachtoffer is vermoedelijk om het leven gekomen door een overdosis drugs”, zegt het parket van Oost-Vlaanderen. Maandag werd een 35-jarige Gentenaar voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Gent. Die besliste om hem aan te houden op verdenking het aanleveren van de drugs.

Juridische procedure

Volgens de buurt waren er geregeld problemen met de krakers. “Geluidsoverlast, sluikstorten en druggebruik op straat”, zeggen ze. “We betreuren het overlijden van de man, maar vragen om deze situatie op te lossen. Zowel voor ons, als voor de krakers die misschien ook hulp nodig hebben.”

In een mail vragen ze De Gentse Haard, de eigenaar van de sociale woningen, om actie te ondernemen. “We hebben alle begrip voor de frustraties van de buurt, maar we zijn gebonden aan juridische procedures en hebben die van een uitzetting opgestart. Daarop moeten we nu wachten.”

LEES OOK. Verdacht overlijden in kraakpand in Mariakerke

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio