Bronzen duo Griet (43) en Anneleen (43) gehuldigd op buurtfeest: “Super trots op ze”

 

 ©  Bertje Van Lancker en Arne Loccufier

Gent -

Tijdens de Paralympische Spelen behaalde het tandemduo Griet Hoet en Anneleen Monsieur brons. Ze werden afgelopen weekend in hun buurt Ekkergem in de bloemetjes gezet.

Simon Dekaezemaker

Tijdens de duizend meter tijdrit behaalde het tandemduo Griet Hoet (43) en Anneleen Monsieur (43) verrassend een bronzen medaille. Onverwachts, want hun focus lag vooral op de drieduizend meter. Een schitterende prestatie en zo een bekroning voor al het harde werk.

Het duo woont in de Gentse wijk Ekkergem en zondag tijdens een groot buurtfeest met rommelmarkt werd het tweetal gehuldigd. Op de menu stond Tikka Masala van Tamis. Met een glas bubbels werd geklonken op hun schitterende prestatie.

De bewoners van Ekkergem zijn super trots op Griet en Anneleen. “Ekkergem vergroot zo zijn stip op de stafkaart van Gent met onze twee medaillewinnaars. Wij zijn super trots op ze”, zegt buurtbewoner Arne Loccufier.

LEES OOK. Eerste Belgische medaille op Paralympische Spelen: pistiers Griet Hoet en Anneleen Monsieur veroveren brons op de 1.000 meter

LEES OOK. Griet trapt, Anneleen doet de rest: Gents tandemduo hoopt op Paralympische medaille in Tokio

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio