Adam Lambrechts is wereldkampioen aquabike

Lambrechts tijdens de fietsproef in Almere. 

Lambrechts tijdens de fietsproef in Almere. © rr

Nijlen -

Adam Lambrechts (28) werd dit weekend in Almere wereldkampioen in het aquabike. Dat is een vrij nieuwe sport die sterk aanleunt bij triatlon, alleen ontbreekt het lopen. Lambrechts is uiteraard blij met zijn titel.

Gino Van Looy

“Ik wist wel dat ik kans maakte”, begint Lambrechts. “De laatste tijd ging het heel goed, dus ik begon met vertrouwen. In Almere was het de volledige afstand: 3,8 kilometer zwemen en 180 kilometer fietsen. Vooraf wist ik niet goed waaraan ik me moest verwachten, want ik kende de tegenstand niet echt. Maar mijn vorm bleek goed genoeg te zijn om te kunnen winnen. In totaal deden er 115 atleten mee, dat is toch een behoorlijk deelnemersveld.”

Kempisch Triatlon Team

Lambrechts doet ook mee met gewone triatlonwedstrijden. “Vorige week werden we met ons team, het Kempisch Triatlon Team , Belgisch ploegenkampioen. Aquabiken is nog niet zo’n grote sport, ik doe het vooral omdat lopen mijn minste nummer is en dat valt weg bij aquabike. Dat ik nu wereldkampioen geworden ben, is heel mooi, maar veel verandert er niet in mijn leven (lacht). Vanmorgen ben ik gewoon gaan lesgeven in Herentals. Ik kreeg een warm onthaal, maar dat was het ook. In Almere ontving ik een bos bloemen en een medaille, denk vooral niet dat ik er rijk van word.”

De kans dat Lambrechts zijn titel volgend jaar verdedigt, is klein. “Het wereldkampioenschap vindt plaats in Australië, maar je moet de kosten zelf dragen, ook de wereldkampioen (lacht). Dat zou wel eens een heel duur grapje kunnen worden, zeker omdat ik nog ga bouwen. Ik doe deze sport puur voor mijn plezier. Per week train ik ongeveer zestien uur, dat is natuurlijk best veel. En zoals gezegd, verdienen we er niks aan. Als aquabike ooit olympisch zou worden, kan ik misschien eens aan de Olympische Spelen deelnemen. Maar die kans lijkt me klein, ik ga dus gewoon genieten van mijn wereldtitel.”

Lambrechts bij de aankomst.

Lambrechts bij de aankomst. © rr

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio