Grotere Aldi gaat woensdag 15 september weer open: “Winkelindeling volgt dagritme van klanten”

Winkelmanager Tim Verlinden. 

Winkelmanager Tim Verlinden. © Chris Van Rompaey

Lier, Duffel -

De supermarkt van Aldi op de Mechelsesteenweg in Lier, vlak bij de grens met Duffel, heropent op woensdag 15 september. De winkel werd bijna een derde groter en focust op verse producten zoals brood, vlees, groenten en fruit.

Chris Van Rompaey

“De werken aan de nieuwe winkel begonnen in april. Amper vijf maanden later kunnen de inwoners van Lier, Duffel en omstreken er opnieuw terecht vanaf woensdagochtend 8.30u. De nieuwe winkel is met een verkoopoppervlakte van ongeveer 1.200 vierkante meter een derde groter dan de oude. De uitbreiding is mogelijk doordat we het beschikbare terrein efficiënter hebben ingezet”, zegt district manager Maksim Van Herck.

Langere en bredere gangen.

Langere en bredere gangen. © Chris Van Rompaey

“De nieuwe winkel in Lier maakt deel uit van de modernisering van het winkelpark van Aldi. Klanten kunnen comfortabeler en nog eenvoudiger winkelen. De extra ruimte uit zich bijvoorbeeld in bredere wandelgangen, waardoor de klanten zich vlot en gemakkelijk naar hun favoriete producten kunnen begeven. De winkelindeling volgt trouwens het dagritme van de klanten. Starten doen ze bij de verse brood- en ontbijtafdeling, vervolgens gaan ze naar de verse groenten en fruit, dan naar de dranken, enzovoort.”

 

 © Chris Van Rompaey

“De nadruk van de nieuwe winkel ligt duidelijk op verse producten. Klanten zullen niet naast het groeiend en kwalitatief hoogstaand aanbod vers fruit en verse groenten kunnen kijken, dat ze ook los kunnen aankopen. Naast verse groenten en fruit zijn er meer ‘convenience-artikelen’ zoals voorverpakte slaatjes, verse fruitsappen en andere bereide maaltijden en dranken”, aldus winkelmanager Tim Verlinden.

 

 © Chris Van Rompaey

Belgisch vlees

“Verder kan de klant hier terecht voor een mooi aanbod aan vers vlees dat nagenoeg 100% van Belgische afkomst is. En het assortiment verse broodjes, gebak en ovenverse koeken, die meerdere malen per dag worden gebakken, is fors uitgebreid. Kortom, alles is er om van Aldi de ideale first stop-shop te maken, een winkel waar de klant alles vindt voor zijn dagelijkse behoeftes.”

 

 © Chris Van Rompaey

Tijdens de bouw van de nieuwe winkel ging er een verhoogde aandacht uit naar de duurzame aspecten van de winkel. Zo bestaat de volledige verlichting uit ledverlichting. Er werd een warmterecuperatiesysteem geïnstalleerd en de koeling wordt verzorgd door een meer duurzame CO₂-koeling. Op het dak liggen 227 zonnepanelen: het equivalent jaarlijks verbruik van 22 Belgische gezinnen.

 

 © Chris Van Rompaey

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio