Patrick Lefevere doet Mark Cavendish voorstel voor één jaar extra bij Deceuninck-Quick-Step

Rijdt Mark Cavendish (36), die voor het eerst sinds 2016 deel uitmaakt van de Britse WK-selectie voor de wegrit, volgend jaar nog voor Deceuninck – Quick-Step? Dat is nog geen uitgemaakte zaak, maar Patrick Lefevere heeft de Britse sprinter tijdens de Tour of Britain wel een officieel voorstel gedaan.

Vraag is in hoeverre Cavendish zich kan vinden in de voorwaarden. De gesprekken zouden de voorbije weken eerder moeizaam zijn verlopen, waarbij beide partijen financieel een eind uit elkaar lagen. Het voorstel nu is vooral gebaseerd op bonussen.

Ander heikel punt is de Tour de France. Dit jaar won Cavendish er vier ritten, waarmee hij het record van Eddy Merckx evenaarde. Eén extra zege maakt hem alleen recordhouder, maar volgend jaar is Fabio Jakobsen in principe eerste sprinter bij Deceuninck – Quick-Step. Het zijn discussiepunten die ervoor zorgen dat de contractverlenging langer aansleept dan voorzien. Eerder schreef Patrick Lefevere wel al in zijn wekelijkse column: “Als iedereen normaal doet, komen we er wel uit.” (jpdv)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Video

Meest gelezen uit de buurt