De 38 uur Messi-mania kan beginnen: superster is geland, dit is het programma van PSG voor duel met Club Brugge

 

 ©  NurPhoto via Getty Images

Eén week voor het WK tijdrijden zijn Oostende en Brugge het centrum van het wereldvoetbal. De Argentijnse voetballegende Lionel Messi en zijn ploegmaats van PSG landden vandaag om 12.10 uur in de luchthaven van Oostende. Om 18 uur maakt ‘de Vlo’ voor het eerst kennis met de grasmat van Jan Breydel.

LEES OOK. LIVE. Volg hier de aanloop naar Club Brugge-PSG op de voet

38 jaar na het bezoek van Diego Maradona aan het Brusselse Astridpark landt een nieuwe Argentijnse voetballegende in ons land. Lionel Messi speelde nog nooit in België en nog nooit tegen een Belgisch clubelftal. Dat het de eerste keer is dat hij een Europese wedstrijd speelt in een ander shirt dan dat van FC Barcelona, en vermoedelijk voor het eerst samen met Neymar en Kylian Mbappé in dezelfde ploeg een wedstrijd speelt, zorgt ervoor dat de internationale schijnwerpers twee dagen op ons land zijn gericht.

De Messi-gekte begint in de luchthaven van Oostende, waar de privéjet van Paris Saint-Germain om 12.10 uur landde. De spelers stapten van de landingsbaan meteen op een bus, die hen rechtstreeks naar het Van der Valk Hotel in Oostkamp brengt. Dat is vandaag en morgen afgesloten voor niet-hotelgasten. Het café en het restaurant blijven dicht, PSG heeft twee koks gestuurd die voor de spelers zullen koken.

Vertegenwoordigers van de Frans-Qatarese club waren gisteren in Oostkamp om praktische schikkingen te treffen. Een interne veiligheidsdienst van de club neemt de controle over het hotel in handen. De lokale politie zorgt voor de veiligheid rond het complex. Omstreeks 16.30 uur vertrekken de spelers richting het Jan Breydelstadion, waar trainer Maurico Pochettino en kapitein Marquinhos een persconferentie geven. Om 18 uur, voor het oog van de internationale media, betreden Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar samen het trainingsveld van Jan Breydel.

 

 ©  ISOPIX

Risicomatch

Woensdag staat alles in teken van de wedstrijd (aftrap om 21 uur), die nog niet is uitverkocht. De UEFA zou vandaag nog een onbekend aantal tickets in de verkoop brengen. Het gaat om kaarten die de Europese voetbalbond zelf had opgeëist, maar uiteindelijk niet zal gebruiken. De politie beschouwt de wedstrijd als een risicomatch en zal op de invalswegen naar Brugge controles uitvoeren. Wagens met Franse nummerplaat riskeren aan de kant te worden gezet, PSG-fans zonder ticket worden weggestuurd. Uit-supporters met een ticket moeten aan de grensovergang in Rekkem verplicht op een bus stappen om de reis naar Brugge te maken.

Na de wedstrijd keren Messi en co. terug naar huis. De terugvlucht van Oostende naar Parijs is gepland om 1.30 uur. In totaal zullen de spelers van PSG 38 uur in ons land zijn geweest. (jve, tlg, vva, bla)

Meer over Club Brugge