Hooggeëerd publiek is over heel de gemeente welkom

Breesgata gooit het archief open voor het publiek. 

Breesgata gooit het archief open voor het publiek. © Jan Brys

Brasschaat -

Het Brasschaatse Cultuurcentrum spreidt een zeer uitgebreid programma uit over twee weken en drie weekends. Op verschillende locaties zijn er tal van evenementjes, bijna allemaal gratis maar vooral ook coronaproof.

Het initiatief kreeg de naam “Hooggeëerd Publiek” mee. Vanaf 18 september tot en met 3 oktober zijn er tentoonstellingen, muziekoptredens, theater en woord, film, literatuur, dans, erfgoed en diverse activiteiten.

“We willen cultureel Brasschaat hiermee in de kijker zetten. Meer dan 80 verenigingen en kunstenaars doen mee. We hopen ook geïnteresseerden vanuit de buurgemeenten aan te trekken”, legt cultuurschepen Carla Pantens (N-VA) uit.

Er lopen tentoonstellingen in zalen maar ook bij kunstenaars thuis. De liefhebbers kunnen hen bezig zien in hun natuurlijke habitat. Alle mogelijke Brasschaatse muziekgroepen tonen hun kunnen op verschillende podia. De heemkundige kring Breesgata stelt zijn archief open voor het publiek aan de Miksebaan. Op het terras van het Heemcafé kan je meteen iets nuttigen . Wie de Open Monumentendag gemist heeft, kan de erfgoedwandeling “Op reis naar vroeger” alsnog maken.

Het volledige programma is terug te vinden in de brochure uitgegeven door het Brasschaatse Cultuurcentrum. (jbr)

www.brasschaat.be/hooggeeerdpubliek

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio