Mol schenkt noodhulp aan door aardbeving getroffen Haïti

Mol schenkt noodhulp aan door aardbeving getroffen Haïti

De aardbeving richtte in augustus veel schade aan. Foto: rr

Mol -

De gemeenteraad van Mol heeft beslist om 3.500 euro uit het noodhulpfonds over te maken aan de Belgische vzw Anform voor noodhulp aan Haïti. Het land werd op 14 augustus getroffen door een zware aardbeving.

Het getroffen gebied op ongeveer 150 kilometer van de hoofdstad Port-au-Prince is wat meer afgelegen en minder dichtbevolkt. Daardoor zijn er minder officiële structuren om hulp ter plaatse aan te bieden en die structuren staan sowieso onder druk na de moord op de president eerder dit jaar.

Door die verschillende factoren zijn kleinere lokale organisaties op dit moment beter geplaatst om snel hulp te bieden aan de getroffen families. Eén van die kleine organisaties is FOKAL, een socioculturele organisatie die ingebed zit in de dorpen en ook partner is van vzw Anfom.

Vzw Anfom is lid van de mondiale raad in Mol en vraagt bij de gemeente noodhulp aan te starten met de wederopbouw van de getroffen zone. Dat gebeurt via onmiddellijke ondersteuning aan meer dan twintig basisorganisaties en kleine ondernemingen die zich bezighouden met eerlijke handel. De gemeenteraad van Mol heeft maandag besloten om 3.500 euro uit het noodhulpfonds vrij te maken.

Het noodhulpfonds (6.500 euro) is een begrotingspost die jaarlijks voorzien wordt om bij grote rampen snel een bijdrage te kunnen leveren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio