300.000 euro voor Gentse begeleiders die Romagezinnen helpen integreren

Tot vorig jaar leefde een aantal Romagezinnen in geïmproviseerde kampen. Dit is verleden tijd, en de buurtstewards staan mensen bij die overal in de stad wonen. 

Tot vorig jaar leefde een aantal Romagezinnen in geïmproviseerde kampen. Dit is verleden tijd, en de buurtstewards staan mensen bij die overal in de stad wonen. ©  fvv

Gent -

Stad Gent krijgt 300.000 euro van de Vlaamse regering om de werking met ‘buurtstewards’ voor Romagezinnen verder te zetten. Die moeten de gezinnen helpen bij hun integratie.

Fien Lakiere

De opdracht van de buurtstewards is om de maatschappelijke integratie van Romagezinnen te verbeteren. Deze gezinnen kampen vaak met verschillende problemen op het vlak van wonen, werk, gezondheid, onderwijs, administratie en vrije tijd. De buurtstewards helpen hen hierbij en vormen een brug naar de maatschappij. In Gent zijn ze al aan de slag sinds 2012.

De Vlaamse Regering kent de subsidies voor de inzet van buurtstewards toe aan verschillende steden. Gent krijgt hiervoor 300.000 euro, Antwerpen en de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel beiden 200.000 euro en Sint-Niklaas 100.000 euro.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio