Strapweek begint met dag op wieltjes

 

 © rr

Duffel -

Nu vrijdag organiseren heel veel scholen weer een Strapdag. Basisschool ’t Kompas in Duffel maakt er een hele Strapweek van.

Strapdag is een onderdeel van de Week van de Mobiliteit, die jaarlijks wordt georganiseerd van 16 tot 22 september. Over heel Vlaanderen zijn er dan verschillende acties om stil te staan bij ons verplaatsingsgedrag. Op de Strapdag komen elk jaar duizenden kinderen te voet of met de fiets naar school.

Ook gemeentelijke basisschool ’t Kompas vraagt aan de ouders om hun kinderen te voet of met de fiets naar school te brengen tijdens de Strapdag op vrijdag 17 september. “Maar we gaan nog verder en maken er dit jaar een heuse Strapweek van. Tijdens deze week gaat de aandacht naast verplaatsingsgedrag ook uit naar verkeersveiligheid en fietsvaardigheid”, zegt directeur Heidi Dils.

 

 © rr

“Zo organiseerden we al ‘een dag op wieltjes’. Op allerlei manieren zullen de leerlingen deze week alles te weten komen over de gevaren in het verkeer. Dankzij de Nijntjes-stoeptegels en -borden in de schoolomgeving leren de kleuters hoe ze best actief deelnemen aan het verkeer. Een gekke fluodag, controle van de fietsen en een fietsparcours in de Nieuwstraat mogen tenslotte ook niet ontbreken tijdens de Strapweek.” (cvr)

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio