Populair studentencafé aan Overpoort langer toe: “Wel feest met pinten aan 80 cent”

 

 ©  fvv

Gent -

De verbouwingen aan het populair studentencafé Yucca op het Kramersplein duren langer dan verwacht. De Vlaamse Economische Kring (VEK) mikt nu op een heropening bij de start van het tweede semester. “Met een stevig feest, dat zijn we aan onze reputatie verplicht.”

Simon Dekaezemaker

Al meer dan twintig jaar baat de Gentse studentenvereniging VEK, de Vlaamse Economische Kring, het populair studentencafé Yucca op het Kramersplein uit. Door de verplichting sluiting tijdens de tweede lockdown besloten de studenten het pand volledig te verbouwen.

De plakkaten werden van de gevel gehaald en binnenin werd alles gestript. De bedoeling was om begin dit academiejaar klaar te zijn, maar de werken liepen vertraging op. “De levertermijn van onder meer de ruiten duurt langer dan verwacht”, zegt vice-praeses Laurens De Smet. (lees verder onder foto)

 

 ©  fvv

De studentenvereniging besliste daarom om de heropening te verplaatsen naar de start van het tweede semester. “In december opendoen heeft geen zin, want dan moet iedereen blokken. Als we openen moet dat met een stevig feest zijn. Dat zijn we aan onze reputatie verplicht.”

Economiestudenten moeten niet treuren. De VEK heeft ook voor het eerste semester plannen. Om te beginnen 6 oktober met een evenement op het Sint-Pietersplein met pils aan 80 cent. “Na een jaar en half miserie door corona willen we jongeren samenbrengen voor een fijne studententijd.”

LEES OOK. Bekend studentencafé krijgt voor het eerst in 20 jaar make-over: “Nog niet beschuldigd van heiligschennis”

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio