Koppel vervolgd voor slagen en verwondingen aan elkaar

 

 © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Geel -

Een koppel uit Geel moest zich dinsdag in de rechtbank verantwoorden voor klappen die de twee aan elkaar hadden verkocht. De vrouw had een fles op het hoofd van haar man gegooid, waarna ze door hem geslagen werd. Ze zijn allebei bij het gerecht gekend.

In juni vorig jaar moest de politie meermaals tussenbeide komen in een café in Geel na verschillende ruzies tussen de cafébazin en haar man. De laatste keer belde de dochter van de vrouw de politie omdat haar moeder agressief was geworden.

“De vrouw had een fles op het hoofd van de man gegooid terwijl hij lag te slapen, waarop hij erg begon te bloeden. Als reactie kreeg zij ook een slag. Daarna was de vrouw gevlucht. Toen ze gevonden werd, bleek dat ze niet gedronken had. Ze was overstuur en vertelde dat ze de controle verloor omdat haar man altijd dronken is”, legde procureur Patti Broeckx uit.

“We hebben later geprobeerd om ze door te verwijzen naar het CAW, maar ze zouden het bijgelegd hebben en waren niet geïnteresseerd. Beide partijen liepen al tientallen veroordelingen op en kunnen geen uitstel meer krijgen.”

Broeckx vorderde een celstraf van een jaar voor de vrouw en tien maanden voor de man. Zijn advocate legde uit dat het koppel ondertussen in een scheiding zit. “Ik wil benadrukken dat hij lag te slapen toen hij die fles op zijn hoofd kreeg. Daarna heeft hij haar misschien geduwd, maar zeker niet geslagen.” Vonnis op 12 oktober. brip

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio