Geen extra besmettingen bij De Witte Mol

Geen extra besmettingen bij De Witte Mol

Zorginstelling De Witte Mol. Foto: Tommy Maes

Mol -

Er zijn geen extra besmettingen vastgesteld bij het tweede deel van de eerste tijdronde bij zorginstelling De Witte Mol in Mol. Vrijdag ondergaan alle zorggebruikers en medewerkers een tweede preventieve test.

De Witte Mol is een zorginstelling voor personen met een ernstig meervoudige en matige tot diep verstandelijke beperking of een niet aangeboren hersenletsel. Nadat er vorige week een aantal coronabesmettingen waren vastgesteld bij tien zorggebruikers en zes medewerkers van een leefgroep, besliste De Witte Mol in samenspraak met het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid om twee testrondes te organiseren voor alle zorggebruikers en medewerkers. De testrondes moeten de zorginstelling een helder beeld geven op de besmetting om zo de nodige quarantainemaatregelen gericht te kunnen nemen.

De eerste testronde werd verspreid over twee dagen. Bij het eerste deel van de testen vorige week vrijdag werden nog vier besmettingen ontdekt. Maandag vond het tweede deel van de eerste testronde plaats en daarbij zijn er geen nieuwe besmettingen bijgekomen. Voorlopig blijft het totaal aantal besmettingen op twintig. Vrijdag 17 september ondergaan de ruim 250 zorggebruikers en medewerkers een tweede preventieve test. Als daarbij iedereen negatief blijft, mogen de quarantainemaatregelen worden opgeheven.

Annulering fiets- en wandeltocht

Ondanks de hoop op negatieve testresultaten in de tweede ronde annuleert De Witte Mol met spijt in het hart de recreatieve fiets- en wandeltocht die zondag 19 september op het programma stond. Dat betekent opnieuw een serieuze financiële aderlating voor de zorginstelling. De Witte Mol hoopt dit najaar veel succes te oogsten met twee geplande wijnevents en de gekoppelde wijnverkoop. Op vrijdag 8 oktober staat een wijnproefavond op het programma. Op 11 december organiseert De Witte Mol een gastronomische wijnhappening. Aan beide events wordt een grote wijnverkoop gekoppeld.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio