84-jarige Nest bereikt Lourdes samen met twee fietsmakkers: “Fantastisch dat we dit deden voor families met ziek kind”

Jan Adriaenssen, Nest De Vries en Boudewijn Geentjens hebben met hun fiets het Franse bedevaartsoord Lourdes bereikt. Ze fietsten vanuit Wechelderzande in tien dagen 1.240 kilometer ten voordele van Beyond The Moon. 

Jan Adriaenssen, Nest De Vries en Boudewijn Geentjens hebben met hun fiets het Franse bedevaartsoord Lourdes bereikt. Ze fietsten vanuit Wechelderzande in tien dagen 1.240 kilometer ten voordele van Beyond The Moon. © RR

Wechelderzande, Grobbendonk, Vorselaar, Heist-op-den-Berg -

De 84-jarige Nest De Vries uit Grobbendonk, zijn schoonbroer Jan Adriaenssen (67) uit Vorselaar en Boudewijn Geentjens (48) uit Wechelderzande (Lille) zijn maandag met hun fiets aangekomen in het Franse bedevaartsoord Lourdes. In tien dagen tijd fietsten ze 1.240 kilometer van Wechelderzande naar Lourdes voor het goede doel Beyond The Moon. “Het is fantastisch dat we dit gedaan hebben voor families met een ziek kind”, zegt Nest De Vries.

Bart Van den Langenbergh

De drie Kempense fietsvrienden waren enorm emotioneel, maar heel gelukkig toen ze maandag na tien dagen fietsen Lourdes binnenreden. Nest De Vries, Jan Adriaenssen en Boudewijn Geentjens vertrokken op 4 september vanuit Wechelderzande naar het Franse bedevaartsoord. Ze lieten er kaarsjes branden voor iedereen die ze gekend hebben of kennen en voor families met een ziek kind. Het drietal liet zich sponsoren voor Beyond The Moon uit Schriek (Heist-op-den-Berg), een organisatie die minderbedeelde families met een ziek kind op vakantie wil laten gaan.

De fietsmakkers en hun begeleiders op 4 september bij hun vertrek in Wechelderzande.

De fietsmakkers en hun begeleiders op 4 september bij hun vertrek in Wechelderzande. © RR

Kapotte fietsketting

De fietstocht verliep niet helemaal van een leien dakje. Het drietal moest onderweg onweders trotseren. Op de tweede dag werden ze geconfronteerd met een gebroken trapas, een kapotte ketting op de derde dag. Na zes kilometer stappen, vonden ze pas een fietsenmaker.

“Zulke sportieve uitdaging valt of staat met een goede verstandhouding”, reageert Jan Adriaenssen uit Vorselaar. “Zelf heb ik toch wat kilootjes mee te dragen in vergelijking met de getrainde Nest en de gedreven Boudewijn. Ik was blij dat Boudewijn op kop reed en ik in zijn wiel mocht rijden, gevolgd door mijn oudere schoonbroer. Zij hebben mij vooruit gedreven. Vooral de steile stukken waren voor mij enorm zwaar, maar met de aanmoedigingen van de begeleiders en ieders steun kon ik doorzetten. Zonder hen had ik Lourdes misschien niet gehaald.”

Nest De Vries en Boudewijn Geentjens poseren aan het hellend vlak van Ronquières.

Nest De Vries en Boudewijn Geentjens poseren aan het hellend vlak van Ronquières. © RR

Ouderdomsdeken

De 84-jarige Nest De Vries uit Grobbendonk was ondanks zijn hogere leeftijd misschien wel de fietser met de beste conditie. Van vermoeidheid was er amper sprake bij de kranige tachtiger.

“Ongeacht de leeftijd, je moet er vooral voor zorgen dat je elke dag beweegt en lichamelijk bezig blijft”, zegt de ouderdomsdeken. “Ik fiets wekelijks een drietal dagen telkens 170 tot 180 kilometer. Deze ritten naar Lourdes waren daarom best te doen, ook al hadden we geen enkele rustdag. Het was mijn eerste keer met de fiets naar Lourdes en het geeft een fantastisch gevoel dat we dit gedaan hebben ten voordele van Beyond The Moon. De emoties van ontlading, geluk en voldoening zijn een positief gevolg. Ik hoop dat de steun en aanmoedigingen die we tijdens deze fietsuitdaging hebben gekregen zich evenzeer zal vertalen in de giften die Beyond The Moon mag ontvangen.”

De drie fietsers genieten van een zware, maar succesvolle rit van een verdiend fris pintje.

De drie fietsers genieten van een zware, maar succesvolle rit van een verdiend fris pintje. © RR

Goede begeleiding

Het drietal kon tijdens hun heroïsche fietstocht rekenen op de trouwe begeleiding van Lisette, de 83-jarige moeder van Boudewijn Geentjens, zijn broer Pino en diens vriendin Katrien. Boudewijn, van familiegarage Special in Wechelderzande, vervolmaakte al zijn vierde fietstocht naar Lourdes. “Ik ben vooral gelukkig en blij dat we op elkaar konden rekenen en zonder al te veel problemen en ongemakken de eindmeet hebben gehaald”, besluit Boudewijn Geentjens. “Want deze sportieve uitdaging met twee 80-plussers, onder wie de 84-jarige fietser Nest, is niet gebruikelijk of zonder risico.”

Giften voor deze actie ten voordele van Beyond The Moon zijn nog welkom tot eind september.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio