Mooie woorden voor Lukaku nadat hij ook tegen Zenit het verschil maakt: “Hij wordt dit seizoen topschutter in de Champions League”

Mooie woorden voor Lukaku nadat hij ook tegen Zenit het verschil maakt: “Hij wordt dit seizoen topschutter in de Champions League”

Foto: ISOPIX

Romelu Lukaku bezorgde Chelsea dinsdagavond meteen een eerste zege in de Champions League door tegen Zenit Sint-Petersburg het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Voor Big Rom was het zijn allereerste goal op het kampioenenbal voor de Blues. Na de match was zijn coach dan ook vol lof. “We zijn ongelofelijk blij dat we hem hebben”, aldus Thomas Tuchel. Achteraf hadden ook analisten Joe Cole en Rio Ferdinand mooie woorden voor Lukaku over op de Engelse televisie. “Lukaku is op heel korte tijd de man geworden waar ze bij Chelsea naartoe lopen om hen over de streep te trekken.”

LEES OOK.Big Rom! Lukaku opent nu ook zijn Champions League-rekening bij Chelsea met knappe kopbal tegen Zenit

Even waren er na zijn transfer van Inter naar Chelsea nog vragen. Zou de band met Thomas Tuchel wel even hecht zijn als met Antonio Conte, de man die hem deed openbloeien in Milaan? Die vragen kunnen intussen de vuilnisbak in. De liefde voor Big Rom is groot. Ook in Londen.“Het is moeilijk om aanvallers te vinden die zo vlot scoren als Lukaku”, vertelde Tuchel na de 1-0-zege tegen Zenit.

Het was voor Big Rom al zijn vierde goal in evenveel matchen voor Chelsea. “Zelfs als hij even wat minder ballen krijgt, blijft hij vol vertrouwen voetballen. De andere jongens vertrouwen hem. Net omdat hij niet ongeduldig wordt en nooit zijn hoofd laat hangen. Dáárom is hij bij ons. We hadden een speler zoals Romelu nodig, op en naast het veld. In de kleedkamer is hij ontzettend open en dat creëert veel energie. Je ziet dat hij van deze club houdt en dat is ontzettend belangrijk. Ik hoop dat we hem dit seizoen zo vaak mogelijk kunnen gebruiken. Spelers die zo beslissend zijn als hij zijn zeldzaam.”

Meer goals dan Messi, Ronaldo en Lewandowski?

Later op de avond kreeg de topschutter aller tijden van de Rode Duivels ook nog lof van clubicoon Joe Cole van Chelsea. “Zijn transfer was echt een matchmade in heaven voor beide kanten (zowel voor Chelsea als voor Lukaku, nvdr)”, zei de voormalige Engelse international bij televisiezender BT Sport. “Ik denk dat hij dit seizoen topscorer in de Champions League wordt.” Een straffe voorspelling in de wetenschap dat Cristiano Ronaldo ook al aan het kanon stond, Bayern-spits Robert Lewandowski meteen twee keer scoorde op het veld van Barcelona en dat Erling Haaland, Lionel Messi en Kylian Mbappé nog in actie moeten komen.

“Lukaku speelde niet eens één van zijn beste matchen, maar hij is een afmaker, een killer”, verantwoordde Cole. “Eens die bal voor doel gegooid werd, was het al zo goed als goal.” Ook zijn collega-analist Rio Ferdinand, die nog niet zo lang geleden kritisch was voor Lukaku, knikte instemmend. “Hij is nu de talisman van het team, degene waar ze naartoe lopen om hen over de streep te trekken. In de korte periode die hij er is, heeft hij al bewezen dat hij ijskoud van elke kans een goal kan maken. Hij wil die verantwoordelijkheid en betaalt dat terug. Met iemand als hem voorin spelen, is een prachtig gevoel. Dan denk je gewoon: laat mij mijn job maar doen en hij zorgt er wel voor dat we die match winnen”, aldus de ex-verdediger van Manchester United.

Corrigeer