Poezenopvang Catdet verkoopt kalender met bekende Brasschatenaren

Odette Dendas (links) 

Odette Dendas (links) © Jan Brys

Brasschaat -

Odette Dendas, eigenares van poezenopvang Catdet in de Brasschaaatse wijk Driehoek, biedt een luxekalender te koop aan om centjes in te zamelen voor de werking van de opvang.

Odette vangt al jaren katten op. “Omdat wij slechts een kleine subsidie ontvangen, zijn wij genoodzaakt andere bronnen aan te spreken. Eén van die bronnen is de uitgave van een kalender. Dat doen we al meerdere jaren. Het thema voor de kalender van dit jaar is BBB, dat staat voor Bekende en Broodnodige Brasschatenaren. We hebben heel wat bekenden voor de lens gekregen. Denk maar aan de familie Pfaff en de heren van de Brasschaatse hockeyclub Dragons. Enkelen onder hen waren erbij toen de Red Lions op de Olympische Spelen in Tokio goud pakten. Verder konden we het gemeentebestuur, politie, brandweer en mijn dierenartsen strikken”, legt Odette Dendas uit.

“Catdet draait volledig op vrijwilligers. Wij krijgen een jaarlijkse subsidie van 3000 euro terwijl de kosten voor het voedsel, dierenartsen en accommodatie jaarlijks tot 12.000 euro oplopen. Wij hebben hier 25 vaste bewoners en er zitten er nog 25 kittens bij opvangmama’s”.

De kalender is te bestellen via info@catdet.be. Twee weken later wordt hij dan geleverd. Kostprijs is 20 euro. (jbr)

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio