Patrick Lefevere roept verguisde Sam Bennett plots weer op om te koersen: “Jammer dat Ronde van China geannuleerd is”

 ©  BELGA

Deceuninck - Quick Step heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het Kampioenschap van Vlaanderen dat vo lgende vrijdag in Koolskamp wordt gereden. Opvallend is dat de naam van de Ier Sam Bennett aan de selectie is toegevoegd.

Vrijdag in Koolskamp zal Sam Bennett voor het eerst sinds de Ronde van de Algarve koersen in een truitje van Deceuninck - Quick-Step. Nadien blesseerde de Ier zijn knie en miste hij de Tour. Tussendoor regelde hij zijn vertrek naar Bora-hansgrohe. De relatie tussen de sprinter en Patrick Lefevere raakte verzuurd, in die mate dat de ploegmanager dreigde met een juridische procedure. Maar Bennett probeerde het spel slim te spelen. Het UCI-reglement laat toe dat ploegen het loon van een renner mogen halveren vanaf een inactiviteit van drie maanden, waarin hij niet wedstrijdfit is. Die termijn leek te verstrijken, tot Bennett zondag doodleuk aan de start stond van het EK in Trento. “Hij heeft zeven kilometer meegereden”, zegt Lefevere. “Goed gezien van hem, want wij konden die selectie voor Ierland niet weigeren en hij vermijdt dat de UCI-regel in werking wordt gesteld.”

LEES OOK. “De kermiskoers van Gullegem leverde drama op: die stagiair moet de komende koersen geen rijsttaartje komen vragen bij ons”

Een andere UCI-regel schrijft voor dat wanneer ploegen weigeren om wedstrijdfitte renners voor een periode langer dan zes weken op te stellen, zij hier een grote fout begaan. Dat is ook de reden waarom Ilan Van Wilder gisteren de GP Wallonie reed en Team DSM zo geen fout begaat. Om dezelfde reden moet Lefevere de gecontesteerde Bennett nu één keer om de zes weken laten koersen.

“Vanaf nu gaat hij elke koers rijden”

“Vanaf nu gaat hij elke koers rijden, waarin we hem kunnen opstellen. Zondag rijdt hij ook mee in Gooik, dinsdag start hij in Vichte plus al wat er nadien nog komt. Hij heeft het zelf zo gewild. Ik vind het plots jammer dat de Ronde van Guangxi in China is geannuleerd”, zegt Lefevere, die momenteel aanwezig is in de Ronde van Slovakije en vrijdag niet aanwezig zal zijn in Koolskamp. “Als ik terug ben en ik kom Sam eens tegen, zullen we elkaar wel eens spreken.”

Wordt vervolgd. (bvc)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer