Tim Declercq gelooft in kopman Wout van Aert op WK: “Hij en Alaphilippe steken erbovenuit, én hij heeft zijn eindschot”

Op 26 september is het eindelijk zover. Dan wordt het WK wielrennen op de weg bij de elite mannen gereden. Met Wout van Aert als een van de topfavorieten. “Hij heeft een streepje voor op Julian Alaphilippe”, vertelt Tim Declercq - landgenoot van Van Aert en ploegmakker van Alaphilippe - in onze wielerpodcast Het WK is van Ons. “Julian zal hem eraf moeten rijden als hij zijn titel wil verlengen.”

Jens Cansse

 ©  BELGA

Declercq is het hele jaar door ploeggenoot van de Fransman Julian Alaphilippe bij Deceuninck – Quick Step, maar moet tijdens de wegrit onze Wout van Aert bijstaan om de Fransman te verslaan. “Je ziet dat ze allebei klaar zijn voor het WK”, zegt El Tractor. “Maar ik denk toch dat Wout een streepje voor heeft. Hij namelijk een extra wapen, zijn eindschot.”

Als Julian Wout wil kloppen, zal hij ervan af moeten voor de sprint

In de Tour of Britain streden de twee topfavorieten meerdere malen voor de ritoverwinning. “Om met een goed gevoel aan de start van een groot kampioenschap te staan, win je natuurlijk best een paar koersen. Toen het echt lastig werd, zag je dat zij twee erbovenuit staken, maar je zag ook dat Wout net iets sterker was aan de meet. Dus Julian zal ervan af moeten voor het op een sprint uitdraait, als hij een kans wil maken op de wereldtitel.”

Beste waardes in het wiel van Wout van Aert

Een van de aankomsten in de Tour of Britain lag op de Great Orme, een heuvel waarvan gezegd wordt nog zwaarder te zijn dan de Muur van Hoei. “Dat Wout daar zijn beste waarden in vijf minuten liet optekenen? Dat kan ik mij goed voorstellen. De juiste waarden van Wout ken ik niet uit het hoofd, maar Mikkel Honoré (ploeggenoot van Declercq bij Quick-Step, nvdr.) reed vorige week in het wiel van Wout zijn beste waarde ooit in een minuut. Dat zegt al genoeg.”

Beluister de volledige podcast

Wie te weten wil komen waarom Declercq de rekstok haat, hoe het met zijn rug gaat na bekogeld geweest te zijn door hagel en waarom Yves Lampaert misschien niet de ideale kamergenoot is, kan onze extra grote voorbeschouwing op het WK Wielrennen beluisteren via de podcastkanalen van De Koers is van Ons.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer