VUB start opleiding om de nieuwe Patrick Lefevere te worden

Hoe coach ik Remco of hoe maak ik een Wolfpack? Vanaf nu te leren aan de Vrije Universiteit Brussel ©  BELGA

De Vrije Universiteit Brussel start een opleiding wielermanagement. Wie zestien sessies volgt, zou in staat moet zijn om (ooit) Patrick Lefevere te kunnen worden, Remco Evenepoel te coachen, een Wolfpack te maken. Of wielerorganisator te worden.

Guy Fransen

Wie het diploma haalt mag zich ‘’Expert Class in Cycling Management’’ noemen, en volgens de VUB is dat meteen ook de allereerste universitair ondersteunde opleiding in wielermanagement.

“In Frame21 in Zaventem zullen er in samenwerking met Vrije Universiteit Brussel, Faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie, en Sportcareers gedurende 16 donderdagen seminaries worden georganiseerd door docenten en gastsprekers uit het werkveld Cycling Management. En dit vanuit de verschillende bedrijfseconomische invalshoeken binnen het wielrennen anno 2022’’, zeggen de organisatoren. De cursus is een initiatief van Jos Verschueren, directeur sportmanagement aan de VUB en Tom Daniëls, zaakvoerder van Sportcareers.

De cursus wil opleiden, bijscholen, herscholen. ‘’Het is ons doel om via onze cycling gedreven community de wielrenindustrie in de Lage Landen verder te professionaliseren’’, aldus nog de organisatoren.

Prijskaartje

De lessen starten half januari in Zaventem. De organisatoren garanderen inzicht in de evolutie van het wielrennen, management, economie, marketing, ondernemerschap, projectmanagement en uiteraard een exclusieve casestudie over “onze” Brussels Universities Cyclocross. Met dat laatste verwijst Verschueren haar de jaarlijkse cross op de site van de VUB.

Kandidaten worden niet zomaar toegelaten, er moet eerst een motivatiebrief en cv worden ingestuurd. Twintig deelnemers is het maximum. Patrick Lefevere, David Brailsford (Ineos) of Tomas Van den Spiegel (Flanders Classics) of Christophe Impens (Golazo) worden is geen evidentie. Het concrete programma en sprekers liggen nog niet vast, daarvoor wordt gewacht op input van de deelnemers. Kostprijs: 4.495 euro + 21% BTW.

Meer info: www.expertclasscycling.be

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen