‘Fiere Stede’, nieuw radioprogramma alleen over Gent: “Gentse muziek en Gentse verhalen”

 

 ©  IF

Gent -

Studentenradio Urgentfm maakt vanaf zaterdag een radioprogramma over Gent. Er komt niet alleen Gentse muziek aan bod, maar ook bekende en minder bekende Gentenaars passeren de revue. “We hadden nog geen programma dat focust op de stad.”

Fien Lakiere

Vanaf deze week kan je elke zaterdagvoormiddag luisteren naar ‘Fiere Stede’ op Urgentfm. Presentatoren Jonas Vermeulen (19) en Bert Van Helleputte (46) zijn in het dagelijkse leven respectievelijk student en docent drama. Tijdens hun show ontvangen ze telkens een bekende Gentenaar en gaan ze op zoek naar verhalen van (on)bekende inwoners.

“Het idee is ontstaan vanuit een gemis op Urgentfm”, vertelt Jonas Vermeulen. “Als stadsradio hadden we nog geen programma dat echt focust op de stad. Daar willen we verandering in brengen. We laten onder andere Gentse organisaties aan het woord en spelen enkel Gentse muziek. Die zal ook soms live gespeeld worden.”

 

 ©  IF

Urgentfm is als radiozender van de UGent officieel een studentenradio. “Tijdens de spitsuren richten we ons vooral op studenten, maar later op de avond en in het weekend ook op een ouder publiek. Vandaar we zelf ook een mix zijn van verschillende leeftijden. We willen een zo breed mogelijk publiek aanspreken.”

Ghelamco Arena

Normaal gezien wordt er uitgezonden vanuit een studio in De Krook, maar de eerste aflevering werd opgenomen in de Minardschouwburg. “Er staan nog wel wat locaties op ons lijstje, zoals de Ghelamco Arena of de Gentse gevangenis. En de ultieme droom is een uitzending maken bovenop het Belfort.”

Info: www.urgent.fm

Voor de eerste aflevering, die al opgenomen werd, kwamen onder andere acteur Robrecht Vanden Thoren en burgemeester Declercq op bezoek.  

Voor de eerste aflevering, die al opgenomen werd, kwamen onder andere acteur Robrecht Vanden Thoren en burgemeester Declercq op bezoek.  ©  IF

 

 ©  IF

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio