Onderzoek dood Gentse Jana (18) afgerond: lief en twee drugsdealers staan terecht

 

 ©  Google Maps / IF

Gent -

Het onderzoek naar het overlijden van Jana V.D.W. die eind februari overleed in de Kasterbant is afgerond. Haar vriend (20) moet zich binnenkort voor de Gentse strafrechter verantwoorden voor onder meer schuldig verzuim en slagen en verwondingen. Ook twee drugsdealers staan terecht.

Simon Dekaezemaker

Op zondag 21 februari verwittigde A.V.E. (20) ’s ochtends de politie dat hij het levenloze lichaam van zijn vriendin had aangetroffen in hun appartement in de Kasterbant. Ze hadden samen XTC-pillen genomen die avond of nacht. De vriend werd gearresteerd door de politie en zit sindsdien in de gevangenis. Bijna zeven maanden later is het onderzoek naar Jana haar overlijden afgerond.

Haar vriend wordt vervolgd voor slagen en verwondingen, schuldig verzuim en de drugs verschaft te hebben die haar dood veroorzaakten. “We zullen sereen de debatten in de rechtbank aangaan, maar dit een zeer spijtige zaak. Dat staat vast”, zegt zijn advocaat Raan Colman. Ook de buurman die de XTC-pillen gaf aan de vriend en zijn drugsdealer moeten zich verantwoorden voor de rechter.

De familie van Jana wacht gespannen het proces af. “We wachten nog op sommige antwoorden. Zolang het proces niet afgerond is, zullen we haar overlijden niet kunnen plaatsen.” De raadkamer liet ondertussen zowel de vriend als de drugdealer vrij onder voorwaarden, maar het parket ging daartegen in beroep. De kamer van inbeschuldigingstelling moet nu oordelen over hun vrijlating.

LEES OOK. Vriend overleden Jana (18) verdacht van slagen en verwondingen met dood tot gevolg

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio