Primus Classic pakt uit met nieuw parcours voor jubileumeditie: “Enkele wegen van het WK zitten ook in ons parcours”

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Zaterdag wordt tussen Brakel en Boortmeerbeek de 10e editie van de Primus Classic ‘Raymond Impanis - Peter Van Petegem’ (1.Pro) georganiseerd. Tussen beide punten wijzigde er heel wat in vergelijking met de laatste editie van 2019. De finale in en rond Overijse heeft een nadrukkelijke rol gekregen in het geheel. De slotkilometers zijn daardoor een stuk pittiger geworden waardoor de mogelijkheid op een massasprint op de Provincieweg in de schaduw van de brouwerij redelijk klein is geworden.

Thomas CamiBron: BELGA

“Brakel blijft traditiegetrouw onze startplaats. De aankomstsite blijft behouden net voor de gebouwen van de Brouwerij Haacht in Boortmeerbeek. De finale van onze wedstrijd werd een pak gebalder gemaakt. Waar we voorheen de nadruk legden op passages in Braine-le-Comte (‘s-Gravenbrakel), ligt die nu op doortochten in Overijse”, verduidelijkt medeorganisator en koersdirecteur Ben Impanis, zoon van oud-renner Raymond Impanis.

“Op zondag 26 september wordt het WK verreden in ons land. Deels over wegen die ook in ons parcours werden opgenomen. Wie nog eens die hellingen wil oprijden en zijn conditie testen voor de strijd om de regenboogtrui kan dit bij ons nog eens. De hellingen zoals de Moskesstraat en Holstheide deden wij vroeger al aan maar nu trekken we twee keer over deze bulten. Ik denk dat ons nieuw parcours ook de komende jaren zal behouden blijven. Met Deceuninck-Quick Step, Intermarché-Wanty Gobert, Lotto Soudal, BORA-hansgrohe, AG2R-Citroën, EF Education-Nippo, Israel Start-Up Nation, Team DSM, Trek-Segafredo, Team Qhubeka Nexthash en Cofidis hebben wij niet minder dan elf WorldTeams aan de start. Dat is eigenlijk ongezien voor onze wedstrijd”, meldt Impanis.

Julian Alaphilippe showt in de Primus Classic een laatste keer zijn regenboogshirt in ons land. Hij krijgt bij Deceuninck-Quick Step onder andere Davide Ballerini, Florian Sénéchal en Zdenek Stybar in steun. Wat betreft oud-winnaars is er de aanwezigheid van Edward Theuns (Trek-Segafredo), Sep Vanmarcke (Israel Start-Up Nation) en Taco van der Hoorn (Intermarché-Wanty Gobert). Ook van de partij is Mathieu van der Poel die de conditie verder test naar aanloop van het WK.

De laatste editie van de Primus Classic ‘Raymond Impanis - Peter Van Petegem’ ging naar Edward Theuns die het haalde na een sprint van de Duitser Pascal Ackermann en Jasper De Buyst.

Meer over Primus Classic

Video

Keuze van de redactie