Weer (twee keer) prijs voor Deceuninck - Quick-Step: Cattaneo wint tijdrit in Ronde van Luxemburg, Almeida neemt leiderstrui over

 ©  REUTERS

Mattia Cattaneo heeft de voorlaatste rit in de Ronde van Luxemburg gewonnen. De Italiaan was in de tijdrit twee seconden sneller dan zijn ploegmaat João Almeida en 26 seconden sneller dan Mattias Jensen (Trek-Segafredo) . De Portugees Almeida begint morgen wel als leider aan de laatste rit.

Jens Cansse

Dubbelslag voor Deceuninck-Quick Step in voorlaatste rit van de Ronde van Luxemburg. De Italiaan Mattia Cattaneo won de tijdrit voor zijn ploegmakker João Almeida. Voor Cattaneo is het pas zijn derde overwinning in zijn professionele carrière. Almeida vindt troost in het feit dat hij de gele leiderstrui overneemt van Marc Hirschi (Team UAE). De Portugees begint morgen met een bonus van 43 seconden aan de laatste rit op Hirschi.

“Ik ben natuurlijk zeer blij met dit resultaat: het was immers al een poos geleden dat ik nog eens kon winnen”, reageerde Cattaneo. “Ik heb me de laatste tijd wel wat meer beziggehouden met het tijdrijden en dat loonde dus vandaag. Dit voelt eigenlijk als een droom aan.”

In Dudelange is een deel van de bevolking van Italiaanse origine. De renner kreeg dan ook heel wat aanmoedigingen van het talrijk opgekomen publiek langs de kant van de weg. “Het is de eerste keer dat ik de Ronde van Luxemburg rijd, maar ik ben zeer aangenaam verrast. Ik vind het hier best mooi en houd wel van dit land.”

“Wij doen vandaag met de ploeg een bijzonder goede zaak. Ik win de tijdrit en pak dus een nieuwe ritzege voor Deceuninck-Quick Step. Mijn ploeggenoot Joao Almeida pakt bovendien de gele leiderstrui weer over van Marc Hirschi. Morgen/zaterdag volgt al de laatste etappe van deze Ronde van Luxemburg. Wij gaan er alles aan doen om Almeida aan de leiding van het klassement te houden. Het zal zeker geen gemakkelijke opdracht worden, want die slotetappe naar Luxemburg is best pittig”, verduidelijkte een opgetogen Cattaneo.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De top vijf van de rit:

1. Mattia Cattaneo

2. João Almeida

3. Mattias Skjelmose Jensen

4. David De La Cruz

5. Pierre Latour

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen