Lotte Kopecky tankt vertrouwen met zege in de Semois: “Het zit helemaal goed voor het WK”

 

Lotte Kopecky stoomt zich met succes klaar voor het wereldkampioenschap. In het Waalse Bièvre won ze de eerste rit van de Tour de la Semois, een pittige tweedaagse waaraan nog enkele kandidaten voor de wereldtitel deelnemen.

Elisa Longo Borghini en Liane Lippert zijn twee vooraanstaande namen die volgende zaterdag op de regenboogstrijd best in het koersverhaal kunnen opduiken. Zich in de laatste rechte lijn naar het WK nog eens meten met dergelijke concurrenten, bovendien op een vrij zware omloop, was de trigger voor Kopecky om, samen met Jolien D’hoore en Valerie Demey, te kiezen voor deze wedstrijd.

“Als je dan ook nog kan winnen, is dit uiteraard best meegenomen. Dit is echt een opsteker voor het moraal. Want het EK bracht niet wat ik ervan had verwacht. Toen Lippert in Trento een aanval plaatste, miste ik de hardheid om mee te kunnen gaan. Ik kon niet doorbijten, miste enkele procentjes. Het was zaak om dit vandaag en morgen bij te schaven. Maar na de eerste rit ben ik reeds gerustgesteld. Het zit helemaal goed voor de komende week”, vertelde een ontspannen Kopecky na haar achtste zege van het seizoen.

“Ik mag mijn hoofd echt niet gek laten maken”

Er moet niet meer aan getwijfeld worden, de Belgische kampioene gaat vol voor de wereldtitel. “Dat zal iedereen nu wel zeker denken, maar zelf wil ik de verwachtingen voor mezelf toch niet te hoog inschatten. Ik geloof in mijn eigen kansen maar wil rustig naar het WK toeleven. Ik mag mijn hoofd echt niet gek laten maken.”

Lotte Kopecky won in Bièvre de sprint van een langgerekte kopgroep voor de Nederlanders Floortje Mackaij en Anouska Koster. “Morgen wordt het opnieuw een vrij intensieve rit. Het zou leuk zijn als ik de eindzege kan pakken maar dit is geen doel op zich. Het goede gevoel op weg naar volgende week is zoveel belangrijker”.

Lotte Kopecky rijdt woensdag de mixed team relay en volgende zaterdag de wegrit. Net als Jolien D’hoore die met een laatste groep de meet bereikte met een achterstand van elf minuten.

 (Geert Stevens)

Meer over WK Wielrennen

Video

Keuze van de redactie