Parket waarschuwt voor gevaarlijke drugs na dode op dancefestival Extrema Extra

 ©  RR/BOUMEDIENE BELBACHIR

Bron: Eigen berichtgeving

De vijftiger uit Nederland die vrijdagnacht onwel werd op het Extrema Extra festival in Houthalen-Helchteren en vervolgens overleed, had XTC op zak met een gevaarlijk hoge dosis MDMA in. Dat zegt het parket van Limburg, dat iedereen waarschuwt voor de drugs.

De Nederlander bezocht het festival met zijn vriendin, toen het ter hoogte van het Aperol Spritz Stage misliep. De man werd onwel en werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar overleed hij later op de avond.

De pillen met de zeer hoge dosis MDMA. ©  Federale politie

In zijn zakken vond de politie enkele xtc-pillen met de letters ‘PP’ op, het logo van het modemerk Philipp Plein. Het parket liet de pillen met spoed analyseren. Volgens toxicoloog Jan Tytgat zat er een zeer hoge dosering MDMA in de tabletten. Er zou 175 milligram MDMA in hebben gezeten - bijna de dubbele hoeveelheid MDMA die normaal in een XTC-tablet zit. “Ze zijn potentieel dodelijk”, zegt het parket.

Het gerecht vreest nu dat deze pillen de ronde doen op het festival, dat ook vandaag nog doorgaat.

LEES OOK. “Vijftiger onwel geworden op festivalterrein Extrema en overleden in ziekenhuis”

De politie vond daarnaast nog twee andere soorten designerdrugs in zijn zakken. “Het gaat om Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS), met name methylone en 3MMC”, aldus het parket

“Voor alle duidelijkheid: of één van deze drugs in verband staan met het overlijden van de man, is op dit moment nog niet duidelijk”, zegt het parket.

LEES OOK. “Organisatie en burgemeester reageren met “grote verslagenheid” op overlijden 52-jarige festivalganger”

Ook op het festival zelf wordt gewaarschuwd voor de pillen. 

(cel)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen