Yara Kastelijn wint Ethias Cross in Beringen na lange solo

 

 ©  Geert De Rycke

Yara Kastelijn (Plantur-Pura) was zaterdag op de historische mijnsite Be-MINE de sterkste in de Ethias Cross van Beringen. De 24-jarige Nederlandse haalde het na een solo die ze opzette nagenoeg van bij het begin van de veldrit. Shirin van Anrooij, die in Beringen haar seizoen aanvatte, werd tweede voor nog een Nederlandse Denise Betsema. Alicia Franck was met een zesde plaats beste Belgische

Jens HeylenBron: BELGA

Kastelijn dook als eerste het veld in en begon al met een kleine voorsprong aan de beklimming van de mijnterril. Achter de Nederlandse volgden Denise Betsema, Fem van Empel, Alicia Franck, Shirin van Anrooij en Anna Kay. Bij het ingaan van de tweede ronde telde Kastelijn vier seconden voorsprong op Betsema en Van Empel. Van Anrooij volgde op zeven seconden. Franck diende al 13 seconden goed te maken. 

Kastelijn bleef de gashendel opendraaien, terwijl Betsema alleen rondreed op plaats twee, voor Van Anrooij. De rest van het deelnemersveld verloor alsmaar meer voeling met de kop van de cross. Betsema draaide voor halfcross plots binnen in de materiaalpost en moest zo haar positie afstaan aan Van Anrooij. De slotronde vatte Kastelijn aan met een voorgift van 17 seconden op Van Anrooij. De posities wijzigden niet meer en zo pakte Kastelijn haar eerste zege van het seizoen. Ze volgt haar landgenote Betsema op de erelijst op.

(belga)