Ex-wielrenner en WK-analist Chris Anker Sørensen (37) verongelukt tijdens fietstocht in ons land: “Hij verleende geen voorrang”

 

Ex-wielrenner Chris Anker Sørensen is zaterdag om het leven gekomen bij een fietsongeval in Zeebrugge, zo bevestigt het parket zondag. De 37-jarige Deen was in ons land voor het WK wielrennen, waar hij als co-commentator zou werken. Het ongeval vond plaats aan een fietsoversteekplaats, waar Sørensen voorrang had moeten verlenen.

Jens Heylen en Michaël Temmerman

Het tragische ongeval gebeurde zaterdagnamiddag op de Havenrandweg-Zuid in Zeebrugge. Chris Anker Sørensen, die aan het fietsen was, werd aan een fietsoversteekplaats aangereden door een bestelwagen. “De verkeersdeskundige kon vaststellen dat de bestuurder van de bestelwagen geen fouten maakte die aanleiding gaven tot het ongeval”, zo meldt het parket. “Aan de oversteekplaats moeten fietsers voorrang verlenen.”

Sørensen was in België om verslag uit te brengen over het WK wielrennen, dat zondag van start gaat in Knokke.

De Deen was jarenlang een bekende naam in het wielerpeloton als meesterknecht bij CSC en Tinkoff. Daarnaast reed hij ook nog voor Saxo Bank en Fortuneo-Vital Concept. In totaal boekte de Deen vijf zeges: een rit in het Critérium du Dauphiné in 2008, een rit in de Ronde van Oostenrijk in 2008, de Japan Cup in 2009, een rit in de Giro in 2010 en het Deens kampioenschap in 2015. In 2012 greep hij in de Tour net naast een ritzege. In Bagnères-de-Luchon was Thomas Voeckler hem te snel af. Datzelfde jaar kreeg hij wel de Superstrijdlust nadat hij de Ronde van Frankrijk toch uitreed, nadat hij zich zwaar aan de vingers blesseerde bij een poging om een krant uit zijn spaken te halen. In 2018 zette hij een punt achter zijn carrière.

Video

Keuze van de redactie