Speurders zoeken in enorm reservaat naar verloofde die verdween na vermissing influencer Gabby Petito (22)

Speurders zijn in het reusachtige Carlton-reservaat gestart met de zoektocht naar de verloofde van de vermiste influencer en YouTube-ster Gabby Petito (22). Zij verdween nadat de twee een roadtrip maakten doorheen de Verenigde Staten. De man is nu ook zelf vermist.

Het koppel Brian Laundrie en Gabby Petito had trouwplannen, maar wilde eerst nog een roadtrip maken doorheen de Verenigde Staten om elkaar “echt” te leren kennen. Aanvankelijk verliep alles vlot, zoals blijkt uit hun YouTube-video’s. Maar na verloop van tijd ging het minder goed en zou het koppel verschillende malen heftig ruzie gemaakt hebben. De politie moest op 12 augustus zelfs tussenbeide komen.

Enkele weken later keerde Laundrie alleen terug naar huis. Er was geen spoor meer van zijn verloofde. De man werd meerdere keren ondervraagd, maar weigerde mee te werken aan het onderzoek. Afgelopen dinsdag verdween Laundrie zelf.

De politie, FBI en andere instanties zoeken nu naar de man in het reusachtige Carlton Reserve. Dat is meer dan 10.000 hectare groot. Voorlopig nog zonder resultaat.

De man wordt momenteel behandeld als een ‘vermiste persoon’. Hij wordt voorlopig nog nergens van beschuldigd. Maar de familie van zijn verloofde gelooft daar niets van. Zij zeggen dat de man zich verstopt.

LEES OOK. Vrouw beweert dat ze vriend van vermiste Gabby Petito (22) een lift gaf: “Hij zei dat hij enkele dagen alleen had gekampeerd”

(sgg)

Meer over Verenigde Staten

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie