Filippo Ganna verontschuldigt zich bij Belgen na nieuwe wereldtitel: “Winnen in je thuisland is geweldig, maar ik wou vandaag ook winnen”

 

 ©  REUTERS

Een Belgisch feestje leek lange tijd in de maak, want aan de eerste twee tussenpunten had Wout van Aert de snelste tijd in handen. Aan de eindstreep mocht het echter niet zijn: titelverdediger Filippo Ganna mocht na een geweldig tweede deel opnieuw met de regenboogtrui pronken, voor Wout van Aert en Remco Evenepoel. “Ik hoop die trui het komende jaar eer aan te doen”, aldus de Italiaan.

Sam Varewyck

LEES OOK.Net niet! Filippo Ganna klopt Van Aert en Evenepoel in razend spannend WK tijdrijden, zilver en brons voor de Belgen

“Mijn conditie is in één week tijd veel verbeterd. Ik heb het EK tijdrijden gereden na een korte hoogtestage, maar toen voelde ik me nog niet zo goed”, zei Ganna in het flashinterview. “Toen ik deze ochtend wakker werd, had ik wel een goed gevoel in de benen. Deze trui verdedigen was voor mij belangrijk, het was een droom om te winnen. Ik hoop hem het volgende jaar eer aan te doen.”

Filippo Ganna hield in West-Vlaanderen twee Belgen van de gouden medaille af. “Het is geweldig om in je thuisland te winnen. Maar het spijt me, vandaag had ik zelf ook de droom om te winnen”, verontschuldigde de Italiaan zich bij de Belgische fans. “Als ik aan een wedstrijd meedoe, wil ik winnen. We hebben ook veel respect voor elkaar, we zijn allemaal goede kerels.”

 

 ©  BELGA

Meer over WK Wielrennen

Video