Seppe Odeyn pakt tweede wereldtitel in duatlon lange afstand

 

 ©  VDB

Seppe Odeyn heeft zondag voor de tweede keer in zijn carrière het wereldkampioenschap duatlon lange afstand gewonnen op de Powerman in Zofingen, Zwitserland. De 34-jarige Leuvenaar legde de 10 kilometer lopen, de 144 kilometer fietsen en opnieuw 30 kilometer lopen af in 6u06:41, meer dan 12 minuten sneller dan de Zwitser Jens-Micael Gossauer (6u19:15). De Fransman Mathieu Bourgeois werd derde (6u24:27). Angelo Vandecasteele werd zevende in 6u35:10, Bernd Van Snick gaf op.

Bron: BELGA

Odeyn won de race, ondanks zeer moeilijke omstandigheden (regen en koude), dankzij een topprestatie op de fiets. Hij won in 2016 al eens het wereldkampioenschap in Zofingen en volgt, Diego Van Looy op, die nog steeds hersteld van zijn zware verwondingen nadat hij tijdens een trainingscamp in Spanje werd aangereden door een vrachtwagen. 

Bij de vrouwen won de Duitse Merle Brunnée de wereldtitel in 7u07:27. Lotte Claes, de enige Belgische deelneemster ibij de profs, gooide tijdens het fietsen de handdoek in de ring vanwege het koude weer.

Video

Keuze van de redactie