UITSLAG WK TIJDRIJDEN 2021 VROUWEN. Ellen van Dijk geeft iedereen het nakijken en wordt voor tweede keer in haar carrière wereldkampioene

 

 ©  ISOPIX

Ellen van Dijk heeft maandag goud gepakt in de WK-tijdrit bij de vrouwen. De 34-jarige Nederlandse legde het parcours tussen Knokke-Heist en Brugge af in 36 minuten, 5 seconden en 28 honderdsten. De Zwitserse Marlen Reusser werd tweede op 10 seconden en 29 honderdsten. Met Annemiek van Vleuten pakte Nederland ook het brons.

Yanko Beeckman

Hoe kwam de wereldtitel tot stand?

De Nederlandse Ellen van Dijk zette al vroeg in de tijdrit een toptijd van 36 minuten en 5 seconden neer. De Zwitserse Marlen Reusser, de voorlaatste vrouw die van start ging, was pas de eerste die in de buurt van Van Dijk kwam. Bij het eerste tussenpunt was ze drie seconden en 62 honderdsten sneller dan de Nederlandse. Aan het tweede tussenpunt verkleinde de voorsprong van de Zwitserse tot 2 seconden en 91 honderdsten. In het laatste deel moest ze alsnog meer dan dertien seconden prijsgeven, waardoor Van Dijk voor de tweede keer in haar carrière met de regenboogtrui aan de haal ging.

Marlen Reusser. 

Marlen Reusser. ©  ISOPIX

Hoe deden de Belgen het

Sara Van de Vel werd knap negende in de tijdrit op het EK in Trento. Ze had het lastiger op het tien kilometer langere WK-parcours tussen Knokke en Brugge en moest vrede nemen met een dertigste plaats. Julie Van de Velde eindigde met haar 22ste plaats net buiten de top twintig. Ze finishte op meer dan drie minuten van de uiteindelijke winnares.

Julie Van de Velde. 

Julie Van de Velde. ©  ISOPIX

Verder nog iets opvallends dat u moet weten?

De Zweedse Nathalie Eklund kwam tijdens haar tijdrit bijna ten val. In dezelfde bocht als Wout van Aert kon ze een slipper maar nipt vermijden. Eklund is een balletdanseres, die moet je qua evenwicht niks leren.

Uitslag (top vijf)

1. Ellen van Dijk (NED) 36:05:28

2. Marlen Reusser (ZWI) +10:29

3. Annemiek van Vleuten (NED) +24:02

4. Amber Leone Neben (VS) +1:24:28

5. Lisa Brennauer (DUI) +1:29:66

 

 ©  ISOPIX

Meer over WK Wielrennen

Video

Keuze van de redactie