Eindelijk wraak: man die Florian Vermeersch klopte maakte tijdens vorige WK een iconische smak in apocalyptisch weer

 

Johan Price-Pejtersen knalde maandag voor de eerste keer naar de wereldtitel tijdrijden bij de beloften. Een logische stap voor de tweevoudige Europese kampioen. Twee jaar geleden liep het nog grondig fout voor de Deense hardrijder.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Emotionele winnaar Price-Pejtersen eert Chris Anker Sörensen: “Overlijden zorgde voor donkere mist in het team”

In 2019 was Price -Pejtersen ook een van de favorieten voor de regenboogtrui, maar destijds regende het pijpenstelen in Yorkshire. De Deen ging als gevolg daarvan zwaar onderuit in een grote plas en zag zijn kansen op een eerste wereldtitel letterlijk in het water vallen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Het was te extreem.”, reageerde Price-Pejtersen na afloop. “Ze hadden de wedstrijd moeten afgelasten tot de diepe plassen verdwenen waren.” Winnaar Mikel Bjerg: ‘Voor de eerste starters moet het parcours de hel geweest zijn. Toen ik startte waren we al een beetje verwittigd.”

Vorig jaar in Imola werd er geen WK tijdrijden voor beloften gehouden.

Meer over WK Wielrennen

Video

Keuze van de redactie