Datum bekend van de allereerste Memorial Marieke Vervoort: “Uit respect voor haar levenswerk”

 

 ©  BELGA

De eerste editie van de Allianz Memorial Marieke Vervoort vindt op zaterdag 2 oktober plaats op de atletiekpiste van het Netestadion in Lier. De organisatie is in handen van AC Lyra, de club waarvan de betreurde ‘Wielemie’ sinds 2011 deel uitmaakte.

Bron: BELGA

“Uit respect voor haar levenswerk en haar betekenis en bijdrage voor de G-sport in ons land en voor de club in het bijzonder, willen we een blijvende herinnering in het leven roepen met deze Memorial”, zo klinkt het in een persbericht.

Zo’n 120 nationale en internationale atleten met een verstandelijke of fysieke beperking nemen deel aan het evenement, onder hen ook enkele Belgische en buitenlandse wheelers. De eerste wedstrijden vangen aan om 10u. De apotheose met enkele wheelerwedstrijden en de aansluitende prijsuitreiking zijn voorzien omstreeks 15u. Heel wat personen uit de onmiddellijke entourage van Marieke Vervoort zullen aanwezig zijn op de Memorial. De deelname en inkom voor het publiek is gratis.

 

 ©  BELGAIMAGE

Marieke Vervoort overleed op 22 oktober 2019 op 40-jarige leeftijd. De rolstoelatlete boekte haar grootste successen op de Paralympische Spelen in Londen 2012 en in Rio de Janeiro 2016, waar ze respectievelijk goud en zilver, en zilver en brons behaalde. Ze leed aan een ongeneeslijke spierziekte en koos voor euthanasie.

Vorig jaar kon de geplande eerste editie van de Memorial Marieke Vervoort niet doorgaan vanwege de coronapandemie.

Meer over Marieke Vervoort

Video

Keuze van de redactie