Charleroi treft Leuven Bears in achtste finales Beker van België

 

 ©  Vel

De loting van de 1/8ste finales Beker van België bracht één duel tussen twee eersteklassers. Spirou Charleroi neemt het tegen Leuven Bears op.

Patrick Ceulemans

Bekerwinnaar Oostende trekt naar derdeklasser Comblain. Verliezend bekerwinnaar Kangoeroes Mechelen werkt een regionale derby en tegen het eveneens in derde klasse spelende Antwerp Giants Two. Derdeklasser Falco Gent, dat in de 1/16de finales eersteklasser Luik wipte, kan in eigen midden opnieuw op zoek naar een stunt en ditmaal tegen Brussels (eerste nationale). Okapi Aalst, naar Oostkamp, Bergen, naar Limburg United B en Antwerp Giants, naar Royal IV, moeten on the road naar een tweedeklasser. Het enige duel tussen twee eersteklassers gaat tussen Spirou Charleroi en Leuven Bears. Deze 1/8ste finale wordt met een back-to-back afgewerkt, de overige wedstrijden, ook in het weekend van 29, 30 en 31 oktober, in één wedstrijd.

Finale in Vorst Nationaal

De kwartfinales (10-12 december) en halve finales (21 en 23 januari) worden ook met een back-to-back betwist. De finale gaat op 13 maart in Vorst Nationaal. De finale van de Nederlandse Cup wordt op dezelfde dag betwist.

Meer over BNXT League

Video

Keuze van de redactie