Minderjarige verdachte van moord op homoseksuele David (42) ontsnapt uit instelling

© Het Nieuwsblad

Een van de drie minderjarigen die verdacht wordt van de moord op de 42-jarige David Polfliet is ontsnapt uit de gesloten instelling De Zande in Wingene waar hij na de feiten was opgesloten. Samen met minstens één kompaan slaagde de zeventienjarige erin weg te komen uit de instelling. Sindsdien is de jongeman spoorloos, zo meldt de krant Het Laatste Nieuws en is ons bevestigd.

De 16-jarige jongeman verbleef al zes maanden in De Zande, een instelling voor bijzondere jeugdzorg. “Daar is hij zaterdagavond weggelopen, samen met nog een andere jongere uit de instelling”, zo bevestigt de hoofdcommissaris van politiezone Regio Tielt. “Maar dat is niet zo uitzonderlijk. Het gebeurt regelmatig dat iemand daar de benen neemt.”

De verdachte en minstens één andere minderjarige zouden opgepikt zijn door een auto. Hoe ze uit de instelling wegraakten, is nog niet duidelijk.

De weggelopen verdachte uit Kieldrecht lokte in maart, samen met twee kompanen van 16 en 17 jaar uit Beveren en Antwerpen, de 42-jarige David Polfliet via de datingapp Grindr naar een park in Beveren. Daar werd de man zonder enige aanleiding zo zwaar aangepakt dat hij overleed aan zijn verwondingen. Het trio heeft al een behoorlijk strafblad en maakte zich eerder ook als schuldig aan gaybashing. De zaak zorgde voor heel wat beroering.

De jeugdrechters in Antwerpen en Dendermonde beslisten eerst om hen in Everberg te plaatsen, maar na twee maanden moesten ze naar een andere instelling gebracht worden.

(cds)

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie