Thibau Nys is klaar voor het WK: “Als hij er in de finale nog bij is, dan heeft hij winstkansen”

 

 ©  BELGA

Vrijdag staat Thibau Nys aan de start van het WK wielrennen voor beloften. Als Europees kampioen, wel te verstaan. Volgens papa Sven is het 18-jarige talent er helemaal klaar.

Vincent Van GenechtenBron: Wielerflits

LEES OOK. Kent u het nieuwe lief van Thibau Nys al? Nederlandse atlete doet hart van Europese kampioen bij de beloften sneller slaan

“Hij heeft in elk geval op de juiste manier naar het WK toegeleefd”, aldus Sven Nys bij Wielerflits. “Nee, hij zweeft niet na die triomf in Italië. Al zat hij de eerste dagen wel in een dipje. Je kent dat: eerst de euforie de avond van de wedstrijd, maar ’s anderendaags dan om 5u uit bed moeten om naar huis te reizen, een paar extra interviews, … Voor je het beseft, kamp je met wat slaaptekort. De batterij was even leeg. Maar sinds het voorbije weekend is hij opnieuw monter en fris.”

“Ik zag hem maandag zijn laatste training afwerken. Een blok van vijf uur, waarvan het laatste uur achter de brommer… Laat me zeggen dat hij het qua voorbereiding niet beter had kunnen doen. Maar wat dat vrijdag gaat opleveren, weten we uiteraard niet. Het kan alle kanten op, afhankelijk van de omstandigheden… De afstand (30km langer dan het EK, red.)? Daar ben ik niet bang voor. Het koersverloop zal veel bepalen. Maar als Thibau er in de finale nog bij is, dan heeft hij winstkansen. Als een ploegmaat meer reserves heeft, dan moet hij zich opofferen vind ik.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over WK Wielrennen

Video

Keuze van de redactie