Last minute transfers bij basketbalclubs Luik en Brussels

 

Eén dag voor de start van de nieuwe BNXT-League pakten Brussels en Luik nog met een nieuwe speler uit. De club uit de hoofdstad trok Max Kouguere aan, de club uit de Vurige Stede Kone Bazoumana.

Patrick Ceulemans

Na de uitschakeling vorige week in de 1/16de finales van de Beker door Falco Gent stuurde Luik de Kroatische shooting guard Lovre Basic door. Als vervanger trok het team van coach Lionel Bosco Kone Bazoumana aan. Een 27-jarige en 1m94 grote Duitse guard die vorig seizoen in de Bundesliga en bij Braunschweig goed was voor een gemiddelde van 8 punten, 1,5 rebounds en 4,3 assists.

Bij Brussels viel het 21-jarig en 2m08 groot talent Pavlje Djurisic (Montenegro) recent uit met een zware knieblessure. Zijn seizoen is meteen voorbij. De club uit de hoofdstad trok Max Kouguere aan. Kouguere is een 34-jarige en 1m98 grote Congolese forward. Vorig seizoen was hij bij het Franse Bouzalac (Pro A) actief en tekende voor gemiddeld 3 punten en 3 rebounds.

Luik opent vrijdag de eerste BNXT-League met een verplaatsing naar Okapi Aalst. Brussels ontvangt kampioen Oostende. Vice-kampioen Bergen neemt het in eigen huis op tegen Leuven Bears, Limburg United in de Alverberg in Hasselt versus Antwerp Giants en Kangoeroes Mechelen in de Winketkaai tegen Spirou Charleroi. Bij de Henegouwers mist Yoeri Schoepen de competitiestart. De Antwerpse power forward zit in volle revalidatie na een operatie aan de knie en viert einde november zijn comeback.

Meer over VOO Liege Basket

Video

Keuze van de redactie