Gemeenteraad van MS Teams opnieuw naar zaal Berghine


 

 © ghl

Destelbergen -

Vanavond houdt de gemeenteraad van Destelbergen haar eerste bijeenkomst na het zomerreces. Na enkele MS Teams vergaderingen, schakelt het lokale bestuur opnieuw over naar fysieke zittingen. Nog niet in de raadzaal van het vertrouwde gemeentehuis, maar wel in de vernieuwde feestzaal Berghine op de Dendermondesteenweg.

De agenda van de gemeenteraad van september omvat 15 punten in openbare zitting. In een extra-agendapunt kaart de oppositie van Vooruit de problematiek van sociaal en betaalbaar wonen aan. Er is ook een vraag over het aangelegde bos in volle ontwikkeling op de voormalige parking van 1000 Vuren van dezelfde partij. CD&V kaart de snoeiwerken aan bermen en hagen in Destelbergen enHeusden aan. Het uitblijven daarvan zorgt meermaals voor gevaarlijke situaties van weinig zichtbaarheid bij alle soorten weggebruikers.

Corona heeft hier ook voor nieuwe ideeën gezorgd: in navolging van de werkwijze op MS Teams wordt nu ook vooraf beslist om -fysiek weliswaar- met handopsteking te werken per fractie. ghl

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio