Man kan ogen niet geloven wanneer hij ziet wat er uit 100 jaar oud graf piept: “Dat is haar, toch?”

 © Newsflare

Sommige mensen kunnen genieten van de rust en stilte van een fraaie begraafplaats - denk maar aan Campo Santo in Gent of het Oud Kerkhof in Hasselt - maar Joel Morrison schrok zich rot toen hij Saint Joseph’s Catholic Cemetery in Californië bezocht. De klusjesman kon zijn ogen eerst niet geloven toen hij een plukje haar uit de spleet van een grafsteen zag piepen. “Zeker menselijk haar”, aldus Morrison die alles filmde en op TikTok gooide, waar de video al miljoenen keren werd bekeken.

De 37-jarige Joel denkt dat het graf waar hij het haar zag, minstens honderd jaar oud is. “Ik was eerst een beetje geshockeerd”, klinkt het. “Ik dacht dat het zinsbegoocheling of een of andere illusie was.” Eens de Amerikaan verwerkt had wat hij had gezien, voelde hij vooral medelijden voor de familie van de overledene, die wellicht zullen denken dat het onderhoud van het graf respectloos gebeurt, of dat er vandalen aan het werk zijn geweest.

“Toen ik verder liep, merkte ik veel graven op die waren beschadigd door eekhoorns en andere dieren. Ook bomen en struiken overwoekerden de praalgraven.” Volgens de reacties op TikTok zijn de bomen wellicht de oorzaak van de ontdekking van het menselijk haar. “Ik heb nog voor een begrafenisonderneming gewerkt”, schrijft iemand bij de video. “We werden altijd gewaarschuwd om mensen niet te dicht bij bomen te begraven, anders kan zoiets gebeuren. De wortels duwen de kist naar boven.”

Anderen opperen dat de oorzaak bij overstromingen kan gezocht worden, of ongedierte, dat een nest wil maken met het haar van de overledene. Nog anderen uiten enkel hun afgrijzen in de reacties op de veelbekeken video. “Waarom vind ik dat zo griezelig? Ik krijg koude rillingen”, klinkt het onder meer. Eén kijker gooide het over een heel andere boeg: “Het is alsof iemand dat graf heeft verplaatst. Grafschenners of vampiers?” (pjv)

Meer over Gezien?

Video

Keuze van de redactie