Sven Nys nadat zoon Thibau (18) naar zesde plek spurt op WK: “Dit is waar ik voor vreesde, maar hij kan trots naar huis gaan”

 

 ©  BELGA

Na de Europese titel geen wereldtitel voor Thibau Nys. Onze amper 18-jarige landgenoot strandde in eigen land op een zesde plek bij de beloften. Papa Sven was daar zeer tevreden mee.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Italiaan Filippo Baroncini wint WK voor beloften na wedstrijd vol valpartijen en knotsgekke finale, Thibau Nys knap zesde

LEES OOK. “Thibau Nys, Thibau Nys!”: Belgische wielerfans schreeuwen Europese kampioen naar boven tijdens WK

“Het was meer kruipen dan sprinten”, reageerde Thibau Nys na de wedstrijd voor eigen publiek. Dat had zijn vader ook gezien.

“Er zat net niet genoeg meer op bij hem”, aldus Nys na de koers. “Hij heeft de perfecte koers gereden en dit er op zijn leeftijd uithalen… Er is wel gebeurd waar ik voor vreesde, door de hardheid van de koers. De klimmetjes overleven en dan niet net genoeg punch meer hebben in de benen. Maar daar is niet mis mee voor iemand van 18 jaar. Dat komt wel.”

Volgens het veldriticoon mag zoonlief Thibau dan ook content zijn van zijn eerste WK bij de beloften.

“Hij mag heel trots naar huis”, klinkt het. “Hij heeft tijd nodig en we proberen hem ook voorzichtig te brengen. De cross zal daar een belangrijke rol in spelen en we zullen de kwaliteit van de kleine rondjes blijven opbouwen. Thibau moet vooral meer ervaring opdoen. We mogen niet vergeten dat we hier op renners van WorldTour-niveau botsen.”

Meer over WK Wielrennen

Video

Keuze van de redactie