Even die akoestiek testen in de nieuwe cultuurtempel: Allez Chantez!

Gene mag aan de kant, zingen maar! 

Gene mag aan de kant, zingen maar! © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 

 

 

 

 

 © ghl

1 / 14
thumbnail: Gene mag aan de kant, zingen maar! 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
thumbnail: 
 
Lochristi -

De eerste pagina van het boekje van het cultuurseizoen in Uyttenhove is omgeslagen. Met ‘Allez Chantez’ werd de akoestiek incluis de stevigheid van het dak getest. De boodschap van zangcoach Annelore Camps was niet mis te verstaan. “Heupen losmaken... en zingen.”

Volgens het boekje zingen, kan twee richtingen inslaan. De teksten volgen bijvoorbeeld - handig als uw kennis beperkt is tot lalala... De juiste snelheid, intonatie en toonhoogte imiteren, da’s ook volgens het boekje, maar dat was nu net niet nodig voor het ondertussen overal bekende concept ‘Allez Chantez’ dat na Gent ook Kortrijk, Leuven  en de rest van Vlaanderen aandeed. “Iemand backing vocals doen? Tof!” “Nu gaan we zingen zoals een oud vrouwtje dat op de tram staat te wachten”, “Nu efkes als de voetbalploeg van Lochristi - oei, is er hier één?” Laagdrempelig, weet u wel.


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl


 

 © ghl

En zo had Annelore de 120 bezoekers meteen mee, zonder dat ze daar zelf erg in hadden. Nog eens: enige ‘gene’ was overbodig, “iedereen doet onderweg wat hij wil, als we maar samen thuiskomen”, was het motto. En zo zongen de burgemeester, de huisdokter, de bankier, de bediende en de gepensioneerde verzekeringsman meteen allemaal samen - nu ja, soms -hun versie.

De keuze van de nummers is natuurlijk ook een sleutel van het succes van ‘Allez Chantez’: ‘Blauw’, ‘Banger Hart’, ‘I wanna dance with somebody’, ‘Hey Jude’, ‘Goud’, ‘Twee meisjes’, ‘Chasing Cars’ en andere feel-goodnummers deden wonderen. Applaus voor onszelf, voor de voltreffer op de eerste postcorona-avond in cultuurcomplex Uyttenhove. Zaterdagavond stroomt de tent weer vol, voor de uitreiking van de cultuurlaureaat 2021.

 Geert Herman

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio