Dertiger overlijdt na dodelijke klap tegen stilstaande vrachtwagen

 

 ©  rr

In de nacht van vrijdag op zaterdag deed zich op de Schaarbeeklei in Vilvoorde, ter hoogte van nummer 499, een dodelijk ongeval voor. “Er botste een personenwagen tegen een stilstaande vrachtwagen”, bevestigt burgemeester Hans Bonte (Vooruit) van Vilvoorde.

Het ongeval gebeurde aan aan het stoplicht in de Schaarbeeklei, zegt het parket van Halle-Vilvoorde. Een vrachtwagen met oplegger stond voor het licht te wachten, toen een wagen achteraan inreed op de oplegger. De bestuurder van die wagen, een 35-jarige man uit Zemst, kwam daarbij om het leven.

“Het ongeval deed zich voor aan de tijdelijke verkeerslichten ter hoogte van de vroegere Renault-fabriek”, weet burgemeester Hans Bonte van Vilvoorde. “Ik werd als burgemeester afgelopen nacht op de hoogte gesteld van het ongeval, het is nu afwachten op het resultaat van het onderzoek om de precieze oorzaak te kennen.”

Het parket heeft een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurde om het ongeval te onderzoeken. Het slachtoffer blijkt, volgens het parket, tegen hoge snelheid ingereden te zijn op de oplegger. Er waren geen remsporen. Volgens het parket werkten zowel de straatverlichting als de verkeerslichten op het kruispunt correct, en vertoonde het voertuig geen technische defecten. Het blijft dus onduidelijk waarom het slachtoffer niet geremd heeft. Maar volgens het parket treft de bestuurder van de oplegger geen schuld. (jhw, cds)

Video

Keuze van de redactie