Eerste klasse vrouwen start vanavond met topaffiche Kangoeroes Mechelen-Namur Capitale

Laure Resimont 

Laure Resimont ©  BELGA

Naast de BNXT-League start vanavond ook de eerste klasse (Top Division Women) bij de vrouwen. Met elf ploegen en ook weer met publiek in de tribunes. Castors Braine, het nieuw vrouwenproject van Kangoeroes Mechelen en Namur Capitale zijn de favorieten richting de prijzen (titel/beker). Elf ploegen strijden voor acht plaatsen in de play-offs. Kangoeroes Mechelen-Namur Capitale is vanavond de affiche van de eerste speeldag. Wie de wedstrijden online wil volgen kan terecht op https://www.basketbal.vlaanderen/competitie/basketball-belgium/resultaten-en-kalender.

Patrick Ceulemans

De beste Belgische speelsters (onder meer Emma Meesseman, Julie Allemand, Kim Mestdagh, Antonia Delaere enz…) spelen al jaren in de sterke buitenlandse competities en in Rusland, Spanje en Franrijk. Richting Belgian Cats is dat uiteraard een win win dat de talenten zich internationaal verder ontwikkelen. De afgelopen jaren wint de Belgische eerste klasse enerzijds ook aan kwaliteit en anderzijds aan spankracht. De hegemonie van Castors Braine wordt stilaan doorbroken en ploegen als Kangoeroes Mechelen, Namur Capitale, maar ook Liège Panthers en Phantoms Boom verkleinen de kloof. Verder zijn er nog vele talentvolle speelsters in de Top Division Women te bewonderen. Speelster van het Jaar Billie Massey en tweelingzus Becky Massey en Laure Resimont bij Kangoeroes Mechelen, Elise Ramette, Belofte van het Jaar Sam Van Buggenhout en Maxuella Lisowa bij Castors Braine, Ine Joris bij Phantoms Boom, Julia Franquin en Emmeline Leblon bij Liège Panthers en last but not least toptalent Nastja Claessens bij Waregem.

Coach Benny Mertens is bij Kortrijk Spurs tevens met een mooi project bezig. Net als collega’s Pierre Cornia bij Liège Panthers en Sven Van Camp bij Phantoms Boom. Een pak Belgian Cats en Young Cats zijn dus nog op de Belgische “courts” te bewonderen. De terugkeer van ancien en Belgian Cat Marjorie Carpréaux naar Namur Capitale zal dan weer voor veel sfeer en leuke assists zorgen.

Laure Resimont (Kangoeroes Mechelen) “Wij gaan voor de prijzen”

Uitkijken is het vooral in het Belgische vrouwenbasketbal naar Kangoeroes Mechelen. De Mechelse club fuseerde met Sint-Katelijne-Waver. Coach Arvid Diels nam al zijn Belgische talenten meer naar de Winketkaai. Aangevuld met de Servische Ivana Katanic en de Amerikaanse Ae’Rianna Harris. Tweevoudig Speelster van het Jaar en Mechelse Laure Resimont, nog steeds maar 23, keerde terug uit het buitenland en tekende voor twee jaar bij Kangoeroes Mechelen. “Dit is een knap project en in mijn eigen stad. We zijn klaar om de aansluiting met de Belgische top te maken. Meer zelfs, we willen dit jaar ons kwalificeren voor de finales (beker/kampioenschap) en als het kan een prijs pakken. Ook Europees willen we een woordje meepraten in de FIBA EuroCup Women,” aldus nog Laure Resimont.

Op korte termijn wil Kangoeroes Mechelen zelfs doorgroeien richting Euroleague. Ambitieuze plannen bij de club van voorzitter Luc Katra die in het eerste seizoen vooral in België het nieuw project op de kaart moet zetten.

Eerste speeldag: Lummen-Phantoms Boom, Kangoeroes Mechelen-Namur Capitale, Liège Panthers-Pepinster, Castors Braine-Kortrijk Spurs, Sparta Laarne-Waregem

Video

Keuze van de redactie