Adriaan en Rachel zijn 65 jaar getrouwd (en halen nog deugnieterij uit)

Feest bij Adriaan en Rachel 

Feest bij Adriaan en Rachel © ghl

Destelbergen -

Een fijne zaterdagochtend met veel fijne verhalen werd het, in de tuin van Adriaan Geijsen (88) en Rachel Elderweirt (87). Het koppel vierde er met schepenen Wim Raman en Renaat De Sutter hun briljanten jubileum. Beetgenomen werden we niet, want dat gebeurt al eens bij Adriaan en Rachel.

Hij is uit de Bijlokestraat - een inheemse Eekbeekeindenaar dus -, zij had haar thuis in café ’t Rolbaantje in Gentbrugge. Adriaan had het dus makkelijk, en deed zijn liefje op toen hij een pintje ging drinken. Beroepshalve werkte hij als glazenier, zij verdiende de centjes in de GB. Kunstglas is nog altijd de hobby van de jubilaris, iets wat ondertussen al overgegaan is op zijn zoon én zijn kleinzoon. Geloof het of niet, maar hun eerste woning was in de... Kunststraat. Een betere keuze was nauwelijks denkbaar.

Schepenen Raman en De Sutter namen de honneurs waar

Schepenen Raman en De Sutter namen de honneurs waar © ghl

Goedlachs op deze briljanten dag

Goedlachs op deze briljanten dag © ghl

Fratsen

57 jaar geleden bouwden ze dan op het Eenbeekeinde, waar ze snel geïntegreerd waren. Negen jaar met lotjes rondgaan voor de kerk, of voor een brand bij een buur, aan sociaal gebrek geen contact. Regelmatig werden er ook fratsen uitgehaald met de buren: een bordje ‘te koop’ of ‘kinderopvang’ aan hun woning, het leverde hilarische telefoontjes en bezoekjes op. Met hun ‘compagnietje’ beleefden ze ook memorabele oudejaarsavonden, vernamen we.

Bloemen, wijn en een medaille van het lokaal bestuur

Bloemen, wijn en een medaille van het lokaal bestuur © ghl

Kamperen en wandelen bij de Wandelclub was ook één van hun passies. Tot in Rome en Pisa toerden ze rond, eigenlijk heel Europa rond. Vandaag genieten Adriaan en Rachel van een mooie oude dag, in hun gezellige en gastvrije woonst in de Belgiëlaan. De mooie tuin was de ideale locatie voor een nazomerse jubileumfoto, samen met hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind.  Geert Herman

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio