Zware aardbeving treft Kreta, al zeker één dodelijk slachtoffer bij instorting van kerkje

© Ruptly

Een aardbeving van 5,8 op de schaal van Richter heeft maandagochtend het Griekse eiland Kreta getroffen. Dat meldt het European Mediterranean Seismological Centre EMSC. Daarbij viel zeker één dodelijk slachtoffer, er is ook sprake van negen lichtgewonden.

jvhBron: Reuters

De Griekse seismoloog Efthymios Lekkas beschreef de aardbeving op Kreta als “een donderslag met hevige naschokken”. In Arkalohori en Patsideros, vlakbij het epicentrum, stortten oude huizen in. In Heraklion liepen veel mensen de straat op. Eén man zou om het leven zijn gekomen toen de koepel van een kerkje in het dorpje Arkalochori instortte. Er is volgens de politie voorlopig ook sprake van negen lichtgewonden.

Volgens het Geodynamische Instituut van Athene had de aardbeving een magnitude 5,8. Het epicentrum van de aardbeving lag op 23 kilometer van Heraklion, de hoofdstad van Kreta. Griekenland wordt doorsneden door belangrijke geologische breuklijnen: er zijn vaak aardbevingen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  AP

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  AP

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  REUTERS

 

 ©  AP

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  AP

Meer over Griekenland

Video

Keuze van de redactie